Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisten kykyä murhata on on aliarvioitu

Radio ja TV
 
Naismurhaajien jaksoissa nähdään kussakin neljä murhatapausta.
Naismurhaajien jaksoissa nähdään kussakin neljä murhatapausta.
Historiasarja
Naismurhaajat
Deadly Women
USA 2005–
Frii klo 3.15

 

1800–1900-luvun vaihteessa chicagolainen Louise Vermilyea murhasi kaksi aviomiestään, neljä aviomiestensä lasta ja yhden lapsenlapsen sekä kaksi muuta ihmistä. Joistain näistä murhista Vermilyea hyötyi rahallisesti. Meni silti pitkään ennen kuin häntä edes alettiin epäillä.

Vermilyean tarina nähdään Naismurhaajien (2005–) nyt alkavalla kuudennella kaudella. Suositun sarjan jokainen jakso esittelee neljä naista, jotka ovat joko surmanneet tai olleet mukana surmatöissä.

Nykyään Vermilyeaa osattaisiin epäillä nopeammin. Moni sarjassa esitelty murhaaja olisi todennäköisesti jäänyt aikaisemmin kiinni, jos olisi ollut mies. Silti ennakkoluulot näyttäisivät edelleen vaivaavan rikostutkimusta.

Onkin väitetty, että rikostutkimus on yksi miehisen ylivallan sitkeimpiä linnakkeita. Naisten ei oleteta kykenevän tekemään rikoksia, varsinkaan surmaamaan ketään. Naisten ajatellaan ilmeisesti olevan liian herkkiä, heikkoja ja kilttejä. Ihan kuten kulttuurimme on pitkään aliarvioinut naisten kykyä johtaa yrityksiä tai juosta maratoneja, se on myös aliarvoinut heidän kykyään murhata. Naismurhaajat on konservatiivisille asenteille hyvää vastalääkettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat