Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei ollut helppoa olla nainen ja poliisi 1950-luvulla

Radio ja TV
 
Jennie Jacquesin näyttelemällä konstaapeli Gina Dawsonilla ei ole töissä helppoa.
Jennie Jacquesin näyttelemällä konstaapeli Gina Dawsonilla ei ole töissä helppoa.
Arvio: poliisisarja
Naiskonstaapeli
WPC 56, Britannia 2013
Käsikirjoitus Dominique Moloney
Pääosissa Jennie Jacques, Kieran Bew, John Light, Charlie De'Ath
TV1 klo 17.10

Uusi sarja Naiskonstaapeli ilahduttanee varsinkin Hakekaa kätilö -sarjan katsojia, sillä aikakausi on samaa 1950-lukua, ja jälleen kerran BBC:ssä on valittu aihepiiri naisten ammattihistoriasta.

Päähenkilö Gina Dawson ( Jennie Jacques ) aloittaa työnsä uudessa poliisipiirissä ensimmäisenä naiskonstaapelina, ja kuten odottaa saattaa, joutuu hän heti kohtaamaan vähättelyä ja häirintääkin. Kollegat panevat hänet keittämään teetä, ja työhuone pitää raivata siivouskomerosta.

Tie tositoimiin on kivinen, mutta vähitellen peloton Gina vakuuttaa esimiehensä ja pääsee näyttämään kykyjään. Hän ei anna helposti periksi, vaikka vastustusta ja ennakkoluuloja pitää kestää myös naisilta, jotka pitävät kiinni perinteisistä rooleista.

Tutkittavissa tapauksissa nostetaan esiin 1950-luvun sosiaalisia ongelmia, kuten rasismia. Gina saa helposti kontaktin syytettyihin ja kuulusteltaviin rehellisyydellään ja empatiakyvyllään, ja pian osa kollegoista myöntää, että hän saa myös tulosta aikaan. Pahimmat tapaukset kuitenkin muuttuvat vain törkeämmiksi.

Arkisin esitettävää sympaattista mutta vähän hengetöntä sarjaa on tehty yhteensä kolme kautta. Kolmannella kaudella päähenkilö vaihtuu, kun Ginan tilalle tulee uusi naiskonstaapeli Annie Taylor. Sarjaa on kuvattu Birminghamin ympäristössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat