Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Silta ei ole niin erikoinen

Radio ja TV
 
Laura Friman

Viis hallitusohjelmasta, Sillan kolmas kausi alkoi! Kansakunta on taas yhdistetty – ainakin melkein.

Oma ongelmani on nimittäin vakava: en ole kiinnostunut Sillasta. Itse asiassa olen sarjasta siinä määrin epäkiinnostunut, että olen katsonut sitä työnkuvastani huolimatta pyöreät nolla minuuttia. Voitte kuvitella, että viimeiset puolitoista viikkoa eivät ole olleet helppoja. Olen tuijottanut useaan otteeseen kahvilan seinää ja potenut repivää ulkopuolisuuden tunnetta, kun muiden valuttamat ylisanat ovat huuhtoneet korviani. Loistokas ja ihan uskomaton, jep jep. Paras ikinä, niin varmaan.

Sairastuin Silta-kriittisyyteen jo silloin, kun joku ensimmäistä kertaa touhotti sarjan alkuasetelmasta. Ruumis siellä puolivälissä. Miten jännää! Itse haukottelin: olin äskettäin ylittänyt Juutinrauman sillan, enkä ollut kokemuksesta kovinkaan vaikuttunut.

Ensimmäinen puoliminuuttinen oli hohdokas, loppuajan vinguin takapenkin taaperoiden kanssa kilpaa, että koska ollaan perillä. Ounastelin, että suhteeni tälle pitkäpiimäiselle rakennelmalle sijoitettuun tarinaan mukailisi matkailukokemustani.

Sarjassa oli aluksi kaksi hahmoa. Toinen ilmeisesti sai tarpeekseen ja katosi kuvioista. Kiitos siitä. Jäljellä on kuitenkin yhä joku naikkonen nimeltä Saga. Voi Saga! Jos saisin euron joka kerran, kun tätä hahmoa kuvaillaan ihastuksesta läähättäen "kiinnostavaksi", minulla olisi varaa ostaa koko typerä Juutinrauman silta ja posauttaa se tuusannuuskaksi. Koska en saa, käytän valtaosan tästäkin syksystä nyökytellen robottimaisesti Saga-sinfonialle toisensa perään. Kuulemani mukaan Saga on "moniulotteinen", koska hän on työssään etevä ja pätevä, mutta muutoin sosiaalisesti kömpelö outolintu. Anteeksi, mutta eikö tämä määritelmä sovi 90 prosenttiin tv-poliiseista?

Siinä vaiheessa, kun keskustelukumppani lausuu lopuksi ääni kunnioituksesta väristen termin "yhteispohjoismainen tuotanto", poistun yleensä hyvästelemättä paikalta ja poistan tapauksen vaivihkaa Facebook-kaverilistaltani. Mutta ihan rauhassa vaan – ei tarvitse uhkua pyhää vihaa siellä. Teitä on jotain viisi miljoonaa. Minua on vain yksi.

Laura Friman
hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikoittain myös osoitteessa hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat