Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juicekin kohtasi kokopäivänatsin

Radio ja TV
 
Uusnatsi Pekka Siitoin ja laulaja Juice Leskinen keskustelivat televisiossa.
Uusnatsi Pekka Siitoin ja laulaja Juice Leskinen keskustelivat televisiossa.

Käsi ylös, televisiotoimittajat. Kuka kutsuisi nyt nuortenohjelmaan suomalaisen uusnatsin mutisemaan "Suomen talviseen luontoon sopimattomista mutakuonoista" – aidoissa natsivetimissä, hakaristeineen ja koppalakkeineen?

Tai entä te, katsojat?

Eikö tämä tuntuisi täysin tuomittavalta kiihotukselta?

Kaksikymmentä vuotta sitten paljon roisimmatkaan rasistiset puheet eivät tuntuneet olevan ongelma edes parhaaseen katseluaikaan. Suomen tunnetuin uusnatsi, itsensä valtakunnanjohtajaksi valinnut Pekka Siitoin (1943–2003) kutsuttiin useita kertoja televisioon keskustelemaan muun muassa maahanmuutosta ja pakolaisuudesta. Ja ehkä antamaan tahattoman koomiset kasvot ääriliikkeelle, josta ei uskottu olevan todellista vaaraa. Sijaisnäyttelijänä ja kunnallispoliitikkona (Smp) julkisen uransa aloittanut Siitoin ei ainakaan naamioinut vihaansa maahanmuuttokritiikiksi.

Mutta Ylen nuortenohjelmassa Zoo (1991) hän hallitsi toki myös kieltämisen ja syytti katutappeluista nauttivia skinejä uusnatsien maineen pilaamisesta.

Puhekumppanina ohjelmassa oli muun muassa Juice Leskinen, joka on Ylen Elävän arkiston näytteessä ihmeen hiljaa, kaljuaan pyyhkien.

Tai ehkä hän oli sanonut jo kaiken levyllä Keskitysleirin ruokavalio (1976), jolle oli sepittänyt muun muassa osuvan laulun Osapäivänatsi. Nyt hän kohtasi kokopäiväisen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat