Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lainsuojattomien tarina

Radio ja TV
 
James Keach on Jesse James.
James Keach on Jesse James.
Arvio: elokuva
Lainsuojattomat
The Long Riders, USA 1980
Ohjaus Walter Hill
Pääosissa Stacy Keach, James Keach, David Carradine, Keith Carradine
TV2 klo 22.10

Amerikkalainen ohjaaja-tuottaja Walter Hill (s. 1942) on pitkän linjan elokuvantekijä, jonka ura jatkuu yhä. Tosin Hillin elokuvia on viime vuosina syntynyt harvakseltaan, eivätkä ne ole olleet kovin hyviä. Paras hänen viimeaikaisista tuotoksistaan on tv-sarja Broken Trail (2006).

Hillin paras kausi ajoittuu noin vuosiin 1975–1982, jolloin valmistui muun muassa Lainsuojattomat (1980), joka on Hillin muunnelma useita kertoja filmatusta lainsuojattoman Jesse Jamesin tarinasta.

Elokuvan isoin jippo oli siinä, että lainsuojattomia Jamesin, Youngerin, Millerin ja Fordin veljeksiä esittivät oikeat näyttelijäveljekset: Carradinet, Quaidit, Guestit ja Keachit.

Muuten elokuva on visualisesti komea, naturalismiin kurottava western, jonka Sam Peckinpahin länkkäreistä periytyvät pitkät hidastukset tosin tuntuvat nykyään hieman aikansa eläneiltä tyylikeinoilta.

Ainutlaatuisen tunnelman Lainsuojattomille luo Ry Cooderin aikakauden perinnemusiikkia myötäilevä musiikki, joka aloitti kitaristi Cooderin komean uran elokuvasäveltäjänä.

Hill ja Cooder työstävät parhaillaan uutta elokuvaa Tomboy, jonka pitäisi olla ensi-illassa 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat