Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihana Downton Abbey jatkuu – vielä kerran

Radio ja TV
 
Yle
Ladyt Edith, Cora ia Mary lähtevät viimeiselle kaudelle.
Ladyt Edith, Cora ia Mary lähtevät viimeiselle kaudelle. Kuva: Yle
Draamasarja
Downton Abbey, uudet jaksot
Britannia 2015
TV1 klo 21.00

Tänään ne alkavat, Downton Abbeyn uudet jaksot. Se on ihanaa – ja samalla kamalaa, sillä nyt alkava kuudes tuotantokausi on sarjan viimeinen. Tammikuussa nähtävän erikoisjakson jälkeen kaikki on ohi, ja sitä fanin on vaikea antaa anteeksi.

Vähintä, mitä sarjan luoja ja käsikirjoittaja Julian Fellowes voi monimiljoonaisen fanijoukon hyvittämiseksi enää tehdä, on hoitaa sarja kunnialla päätökseen. Se tietenkin tarkoittaa timanttisia juonenkäänteitä, joissa pahat saavat palkkansa ja hyville tyypeille käy hyvin.

Vitoskausi ei ollut sarjan jännittävimpiä, mutta siinä oli hetkensä. Robertin ja Coran liitto kesti taidemesenaatin hakkailut, Thomas Barrow osoitti olevansa muutakin kuin ilkimys, leskikreivitär Violetin nuoruudesta paljastui kuuma salasuhde ja hovimestari Carson sai rouva Hughesin yhdessä tv-historian liikuttavimmista kosiokohtauksista.

Mutta notkahduksiakin oli, ja ne Fellowes saisi heti korjata:

1. Batesit rauhaan. Anna ja John Batesin loputon murhe alkoi kyllästyttää. Jos sympaattiselle parille ei muuta keksitä kuin lähettää heitä vankilaan vuorotellen, heidät voi jättää rauhaan kokonaan. Sillä suunnalla on kärsitty tarpeeksi (sama pätee katsojiin).

2. Edithille uusi elämä. Edith-parkaa on liian kauan pyöritelty epäonnen syövereissä. Milloin on rakastettu jättänyt alttarille, milloin kadonnut sodanjälkeisessä Euroopassa. Ja avioton lapsikin syntyi. Nyt peli poikki ja Edithille uusi, moderni elämä. Ehkä hän voisi ryhtyä journalistiksi Lontoossa?

3. Marylle vastuuta. Mary on osoittanut kasvavaa kiinnostusta tilanhoitoon. Voisiko siis Downton Abbeyssakin vihdoin koittaa emansipaation aika ja Mary saisi vastuulleen koko kartanon? Elämme sentään vuotta 1925! Entä sitten Henry Talbot? Saako hän vihdoin Maryn pehmenemään? Toivomme niin. Ja jos ei Talbot, niin joku muu. Pian.

Downton Abbeyn jokainen jakso arvioidaan hs.fi:ssä. Ensimmäinen arvio keskiviikkona 7. 10.
osoitteessa hs.fi/kulttuuri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat