Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veteraanipoliisi kulkee vastavirtaan

Radio ja TV
 
Titus Welliver on Bosch.
Titus Welliver on Bosch.
Arvio: poliisisarja
Bosch
USA 2014–
Pääosissa Titus Welliwer, Jamie Hector, Amy Aquino
MTV3 klo 21.00

Poliisietsivä Hieronymous "Harry" Bosch tavattiin ensimmäisen kerran vuonna 1992 romaanissa The Black Echo (suom. Tunnelirotta). Sittemmin kirjailija Michael Connellyn (s. 1956) luoma hahmo on seikkaillut päähenkilönä jo 19 romaanissa, joista valtaosa on myös suomennettu.

Connellyn tuoreimmissa kirjoissa Bosch on päälle kuusikymppinen Vietnam-veteraani, joka on palannut eläkkeeltä poliisintöihin erityissopimuksella. Bosch-tv-sarjassa hahmoa on hieman muutettu. Siinä hän on 47-vuotias Irakin ja Afganistanin veteraani.

Connelly on itse ollut mukana käsikirjoittamassa sarjaa. Se ottaa juonenlankoja useista hänen kirjoistaan, ensimmäiseksi romaanista City of Bones (suom. Luukaupunki) vuodelta 2002.

Heti sarjan alkajaisiksi Bosch ampuu sateisella kadulla sarjamurhaajaksi epäillyn miehen. Kun miehen väitetystä aseesta ei löydy hänen sormenjälkiään tai dna:taan, etsivä joutuu syytettyjen penkille.

Oikeudenkäynnin kuluessakin Bosch tekee työtään, vaikka ei saisi. Pahasti pahoinpidellyn pikkupojan luurangon löytyminen metsärinteestä nostaa Boschin tunteet pintaan, samoin kuin kohtaaminen kauniin naiskonstaapelin Julia Brasherin ( Annie Wersching ) kanssa.

Connelly on entinen rikostoimittaja, ja hänen kirjoissaan peruspoliisityön kuvauksella ja rikostutkinnan teknisellä etenemisellä on iso osuus. Sarjassa keskitytään enemmän poliisityön dramaattiseen puoleen.

Ongelmana on, että Bosch toistaa ikävästi poliisisarjojen kliseisiä asetelmia, joista ei enää oikein jaksa innostua, vaikka itse sarja olisikin hyvin tehty.

Ja hyvin Boschin 10-osainen ensimmäinen tuotantokausi on tehty. Itse Boschia tulkitsee monien elokuvien ja tv-sarjojen sivuosista tuttu luotettava luonnenäyttelijä Titus Welliver.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat