Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuo hassut tädit ja sedät muovivaatteissaan

Radio ja TV
 
HS Arkisto
Batman ja Robin olivat television uranuurtajia.
Batman ja Robin olivat television uranuurtajia. Kuva: HS Arkisto
Arvio: dokumenttisarja
Television uranuurtajat
Pioneers of Television, USA 2011–2013
Teema klo 20.00

Jos jostain löytyy vielä raskaan sarjan tv-fanittajia, amerikkalainen Television uranuurtajat -sarja voi olla tarpeen. Muille se tarjoaa paljon hauskoja anekdootteja.

Sarjaa on tuotettu neljä kautta, ja Teema esittää kuusi valikoitua osaa. Ensimmäisessä jaksossa on aiheena supersankarit.

Jakso toimii hyvin jatkeena kesällä esitetylle 1960-luvun Batman-sarjalle, sillä haastateltavina ovat muun muassa Batmania esittänyt Adam West, Robin eli Burt Ward sekä ainoa oikea Kissanainen Julie Newmar. Kaikki ovat mainioita haastateltavia, ja kuvausten muisteleminen saa heidät yhä nauramaan. Samalla käy selväksi, että West itse vaikutti ratkaisevasti sarjan huumoriin, sillä tekijät uskoivat olevansa vakavamman aiheen parissa.

Batmanin ohella jaksossa esitellään perusteellisesti myös 1970-luvun Ihmenainen-sarjaa. Ihmenainen eli Wonder Woman perustui Batmanin tapaan sarjakuvaan, ja tv-sarja oli käänteentekevä siksi, että se esitteli ensimmäisen naispuolisen supersankarin. Eipä niitä ole juuri senkään jälkeen liikaa nähty.

Ihmenaista esittänyt Lynda Carter muistelee ja kikattelee esimerkiksi sarjan stunt-järjestelyille. Vaan koska saamme viimein nähdä Ihmenaisen uuden tulemisen?

Yhteistä kaikille supersankarisarjoille tuntuu olevan epämukavat roolivaatteet. Varsinkin pääroolien esittäjät ovat lisäksi saaneet kärsiä uran jämähtämisestä.

Sarjan muissa jaksoissa ovat aiheina saippua- ja tieteissarjat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat