Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miehet etsivät metallia brittikomediassa

Radio ja TV
 
Yle
Mackenzie Crookin esittämä Andy ja Toby Jonesin Lance etsivät aarteita.
Mackenzie Crookin esittämä Andy ja Toby Jonesin Lance etsivät aarteita. Kuva: Yle
Arvio: komediasarja
Me metallinetsijät
Detectorists, Britannia 2014
Käsikirjoitus ja ohjaus Mackenzie Crook
Pääosissa Mackenzie Crook, Toby Jones, Lucy Benjamin, Rachael Stirling, Aimee-Ffion Edwards
TV1 klo 18.15

Televisiolla ei ole mitään hätää niin kauan kuin tällaiset järjettömät ohjelmaideat läpäisevät BBC:n koneiston. Mackenzie Crookin (Konttori, Game of Thrones, Pirates of the Caribbean) ohjaama ja kirjoittama komediasarja kertoo kaveruksista, jotka käyttävät melkein kaiken aikansa etsimällä aarteita metallinpaljastimilla. Toinen on Crookin esittämä Andy, wannabe-arkeologi, jolta on jäänyt opinnot kesken. Lance ( Toby Jones ) on vähän vanhempi ja surkeampi. Lance haikailee entisen naisystävänsä Maggien perään, Andyllä on mukava suhde Beckyn ( Rachael Stirling ) kanssa. Paikkakunta on pieni ja jossain päin Essexiä.

Metallinetsijät muodostavat omia kuppikuntiaan, ja Andy ja Lancekin kuuluvat paikalliseen kerhoon, jossa on puolen tusinaa väsynyttä jäsentä. Tunnelma piristyy muutaman pykälän, kun kerhoon liittyy historiaa opiskeleva söötti Sophie ( Aimee-Ffion Edwards ).

Britit ovat omimmillaan kuvaillessaan pikkukaupunkeja ja muita pienyhteisöjä, oli lajityyppi sitten poliisisarja, komedia tai jotain niiden väliltä. Me metallinetsijät kuuluu tähän samaan jatkumoon, mutta samalla se edustaa modernin brittikomedian minimalismia, jota on näemmä mahdollista virittää aina vain pitemmälle.

Metallinpaljastimet löytävät vain nappeja, hylättyjä leikkiautoja ja karkkipapereita, mutta unelma elää. Britannian maaperäänhän voi oikeasti kätkeytyä jäänteitä vuosisatojen takaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat