Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Solsidanin viides kausi alkaa tutuissa merkeissä

Radio ja TV
 
Yle
Anette (Malin Cederbladh), Fredde (Johan Rheborg), Mickan (Josephine Bornebusch), Anna (Mia Skäringer) ja Alex (Felix Herngren).
Anette (Malin Cederbladh), Fredde (Johan Rheborg), Mickan (Josephine Bornebusch), Anna (Mia Skäringer) ja Alex (Felix Herngren). Kuva: Yle
Arvio: komediasarja
Solsidan
Ruotsi 2015
Pääosissa Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin
Fem klo 20.00

Viides vuosi, viides kausi. Ruotsalaisten ja nykyään aika monen suomalaisenkin rakastama komediasarja Solsidan on jatkunut tasaiseen tahtiin vuodesta 2010. Jaksot ovat pyörineet meillä moneen otteeseen. Jaksot kestävät vallan mainiosti vähintään kaksi katselukertaa.

Viides kausi alkaa meillä samana päivänä kuin Ruotsissa. Se on vähän myöhässä, koska sarjan näyttelijöillä on alkanut olla yhä enemmän muitakin kiireitä, ja yhteistä aikaa oli vaikea löytää. Nyt ollaan muutenkin selvästi riskirajoilla jatkamisen suhteen. Kysyntää varmasti riittää, mutta kannattiko siihen vielä vastata? Neljäs kausi oli jo aiempia pliisumpi.

Tekijöiden mukaan sarja on tämän jälkeen vähintäänkin jäämässä tauolle, kenties kokonaan päättymässä.

Viidennen kauden alkaessa mikään ei ole varsinaisesti muuttunut. Lapset ovat vähän isompia, mutta aikuisten ongelmat ja ristiriidat ovat entisellään. Fredde ja Mickan jatkavat eloaan "pyramidin huipulla" kuten Fredde kuvailee heidän sosiaalista statustaan. Anna ja Alex etsivät yhä Saltsjöbadenista sopivaa henkistä tilaa boheemille keskiluokkaisuudelleen.

Suuri elämänmuutos uhkaa Fredden ja Mickanin yhteiskuntarauhaa, sillä Mickan on päättänyt itsenäistyä ja perustaa kauneushoitolan ystävättärensä Lussanin kanssa. Kummallakaan ei vain ole minkäänlaista työkokemusta eikä koulutustakaan. Fredde laittaa kapuloita rattaisiin, minkä seurauksena Fredde ja Mickan päätyvät epäilyttävän pariterapeutin vastaanotolle.

Anna yrittää taistella porvarillistumista vastaan, ja Alex yrittää vakuuttaa olevansa samalla puolella. Ove ponnahtaa tuttuun tapaan esiin vaimonsa Anetten kanssa. Nyt pariskunnalla on taas uusi ase käytössään, sillä lapsiin on aina hyvä vedota.

Kauden ensimmäisessä jaksossa vietetään Annan ja Alexin Wilma-tyttären synttäreitä. Yksi hauskimmista kohtauksista on Alexin, Anetten ja tyttöjen kohtaaminen marketin käytävällä, kun aikuiset alkavat kiistellä keskenään lässyttämällä tytöille. Anetten mielestä olisi reilua, jos kaikille synttärivieraille tarjoiltaisiin gluteenitonta ja laktoositonta, ettei heidän tyttärensä kokisi itseään erilaiseksi.

Jaksojen käsikirjoitukset ovat terävämpiä kuin neloskaudella, mutta nyt näyttelijät vaikuttavat hieman väsyneiltä. Varsinkin Freddeltä eli Johan Rheborgilta on paras veto kateissa, ja myös Felix Herngrenin Alex on tavallista vaisumpi, vaikka hänelle on kirjoitettu oivallisia kohtauksia. Alex joutuu muun muassa pahaan tasa-arvoliemeen palkatessaan itselleen hammashoitajaa.

Tietysti on mahdollista, että väsymys tulee myös katsomon puolelta. Jos kuitenkin vaihtoehtoina ovat aika hyvä Solsidan tai ei enää ollenkaan Solsidania, niin kallistuisin edelliseen. Varsinkin kun sarjan ihana työryhmä on ollut vielä valmis jatkamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat