Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tilaa tarjolla tubettajille

Radio ja TV
 

Jo varhaiset elokuvantekijät huomasivat, että studiossa kuvaamisessa oli monia etuja. Valo ja äänet pysyivät hallinnassa eivätkä sivulliset törttöilleet vahingossa kameran eteen.

Ensimmäinen elokuvastudio oli Thomas Edisonin vuonna 1893 Yhdysvaltoihin New Jerseyn osavaltioon rakentama Black Maria eli Musta Maija. Tervapaperilla mustaksi vuoratun rakennuksen katto oli avattavissa, jotta sisälle pääsi valoa. Esiintymislavalla oli kokoa neliömetrin verran.

Nykyään maailman suurin elokuvastudio lienee Studio Babelsbergin näyttämö numero 15 Potsdamissa Saksassa. Se on yli 7 000 kertaa isompi kuin Edisonin Musta Maija.

Jossain näiden kahden ääripään välillä – joskin lähempänä Edisonin koppia – ovat YouTube Space -nimellä tunnetut studiotilat, joita videopalvelu tarjoaa suosittujen tubettajien käyttöön ilmaiseksi eri puolilla maailmaa.

Sillä vaikka videoiden tekemisestä ja jakelusta on tullut halvempaa ja helpompaa kuin koskaan ennen, tietyt asiat eivät muutu: valoja ja ääniä pitää pystyä kontrolloimaan ja olisi hyvä, jos sivulliset eivät pomppaa vahingossa kameran eteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat