Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katsojat pitävät aurinkoisista murhista

Radio ja TV
 
Ben Millerin näyttelemällä poliisilla on puitteet kunnossa.
Ben Millerin näyttelemällä poliisilla on puitteet kunnossa.
Rikossarja
Murha paratiisissa
2011–, Britannia ja Ranska
rikossarja
Yle TV1 10.00 ja 17.07

2000-luvulla television rikossarjoissa on ollut usein mukana psykologisia, yhteiskunnallisia ja historiallisia tasoja. Monet parhaista sarjoista ovat olleet syvällisiä ja synkkiä.

Ei kuitenkaan Murha paratiisissa (2011–). Brittiläis-ranskalainen rikossarja on kepeä ja rento. Sitä ei ole raskautettu lapsuudentraumoilla, luonnetutkielmilla, yhteiskunta-analyysilla tai moraalisilla dilemmoilla.

Sarjassa brittipoliisi Richard Poole ( Ben Miller ) saapuu karibialaiselle paratiisisaarelle ja alkaa ratkoa murhia paikallisten poliisivoimien kanssa. Sarja kylpee valossa, mikä korostaa entisestään synkkyyden puutetta.

Resepti on toiminut, sillä Murha paratiisissa on noussut huikean suosituksi.

Sarjan katsojaluvut ovat kasvaneet neljän tuotantokauden aikana viidestä miljoonasta yli seitsemään miljoonaan. Kuka ihme tätä kliseistä hölynpölyä katsoo, ihmeteltiin pari vuotta sitten The Guardianissa.

Seitsemän miljoonaa on paljon, jos lukua vertaa esimerkiksi niihin neljään tv-sarjaan, jotka saivat viimeksi parhaan draamasarjan Bafta-ehdokkuuden. Ne olivat kaikki rikossarjoja. Line of Dutya (2012–) katsoi kolmisen miljoonaa, Kadonnutta (2014–) viitisen miljoonaa ja Peaky Blindersia (2013–) runsaat kaksi miljoonaa.

Menestyneempi oli Bafta-palkinnon saanut Happy Valley, varjojen laakso (2014–), joka veti ruudun ääreen yleensä jopa kuusi miljoonaa katsojaa.

Valoisia murhatutkimuksia voivat aika monet katsojat seurata valoisaan aikaan, sillä TV1 näyttää sarjaa joka arkipäivä viideltä ja uusinnan aina seuraavana aamuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat