Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Family Guy nostattaa aaltoja poliittisella epäkorrektiudellaan

Radio ja TV
 
Martta Kaukonen
Family Guyn kymmenenellä kaudella Brian muun muassa treffailee naista, joka vihaa koiria.
Family Guyn kymmenenellä kaudella Brian muun muassa treffailee naista, joka vihaa koiria.
Animaatiosarja
Family Guy
USA 1999–2003, 2005–
Fox klo 17.00

Griffinin perheestä kertova animaatio Family Guy, jonka kymmenes tuotantokausi alkoi viime viikolla Foxilla, koettelee hyvän maun rajoja poliittisella epäkorrektiudellaan. Muutaman kerran raja on ylitetty varsin reippaasti.

Vuonna 2009 sarjan seitsemännellä tuotantokaudella esitetty jakso nimeltä "420" nousi otsikoihin. Siinä perheen omalaatuinen koira Brian kampanjoi kannabiksen laillistamisen puolesta. Jaksossa kuullaan reipas ralli "Bag of Weed", suomeksi "Pussillinen ruohoa", jonka mukaan huumepussi takaa onnen.

Huumori oli liikaa Venezuelan silloiselle oikeusministerille Tarek El Aissamille. Huffington Post kertoi nettisivuillaan, että hän kielsi paikallisia televisioasemia esittämästä sarjaa sakon uhalla. El Aissamin mukaan jakso on osoitus siitä, että Yhdysvallat kannattaa marihuanaa.

Sarjan kahdeksannen kauden jakso nimeltään "Extra Large Medium" puolestaan sai Sarah Palinin ärähtämään. Jaksossa Ellen, jolla on Downin oireyhtymä, paljastaa, että hänen äitinsä on Alaskan entinen kuvernööri. Palinin viidestä lapsesta nuorimmalla, 7-vuotiaalla Trigillä, on Downin syndrooma. Palin kertoi mielipiteensä jaksosta The O'Reilly Factor -ohjelmassa: "Maailma on täynnä julmia ja ilkeitä ihmisiä, jotka tekevät juuri tällaisia asioita."

Ellenin hahmolle äänensä antanut näyttelijä Andrea Fay Friedman, jolla on myös Down, kommentoi kohua haastattelussa: "Sarah Palinilla ei ole huumorintajua. Sehän oli silkkaa sarkasmia."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat