Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Radiossa bisnes korvasi idealismin

Radio ja TV
 
Keskusteluohjelma
Sami Tenkanen: Kaupallinen radio
30 vuotta
Suomi 2015
Yle Puhe klo 16.03

Suomalainen radio on aika joustava. Vai mitäs sanotte siitä, että maan suurimman mainosradioyhtiön Nelonen Median radioiden johtaja Sami Tenkanen tekee ohjelmasarjaa Ylelle? Jossain muussa maassa tällainen voisi jäädä tekemättä.

Joka tapauksessa hyvä, että tekee. Suomalaisen kaupallisen radion 30-vuotisessa historiassa riittää kyllä kerrottavaa. Luvassa on tarinaa esimerkiksi radiokenttää uudistaneiden Kiss FM:n, Novan ja Radio Helsingin synnystä sekä mainosradion tulevaisuudesta.

Tenkanen on lyhyttä Radiomafian kesäpestiä lukuunottamatta tehnyt koko uransa kaupallisella puolella. Myös hänen tämänkertaiset vieraansa Markku Heikkilä ja Leena Puntila ovat mainosradion konkareita. Puntila on nykyisin muun muassa Iskelmä-ketjua pyörittävän Bauer Median toimitusjohtaja sekä mainosradioiden etujärjestön Radiomedian hallituksen puheenjohtaja.

On siis päivänselvää, että keskustelu on kaupallisesti orientoitunutta ja siinä hieman ylenkatsotaan niin vanhaa Yleisradioita kuin ensimmäisten paikallisradioiden talouden realiteeteista piittaamatonta idealismiakin. Kannattaa kuitenkin huomata, että kaikilla studiossa olevilla on myös ironia herkässä.

Keskustelu sivuaa monia tärkeitä kaupallisen radion vaiheita ja muistuttaa, että kilpailu lisäsi radion suosiota. Mukana on hauskoja anekdootteja, kuten se, etteivät Radio Porin ensimmäisen radiomainoksen tekijät olleet koskaan kuulleet ainoatakaan radiomainosta.

Kolme kokenutta radiopuhujaa maalaavat teesiensä lomaan elävää ajankuvaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat