Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lastensuojelun työntekijätkin ovat ihmisiä

Radio ja TV
 
Kimmo Räisänen HS
Lastensuojelu on monissa kaupungeissa pahoin ruuhkaantunut. Kuva Vantaalta.
Lastensuojelu on monissa kaupungeissa pahoin ruuhkaantunut. Kuva Vantaalta. Kuva: Kimmo Räisänen HS
Radiodokumentti
Auttamisen taitolaji
Suomi 2015
Käsikirjoitus ja ohjaus Elina Hyvärinen
Radio 1 klo 22.05
Uusinta su 25.10. klo 18

Monille ihmisille lastensuojelussa työskentelevä sosiaalityöntekijä on luultavasti etäinen tai jopa paha byrokraatti, joka riistää lapsen vanhemmiltaan. Elina Hyvärisen dokumentissa lastensuojeluviranomaiset pääsevät itse kertomaan työstään.

Dokumentin päähenkilöllä on näkemys aiheesta. Hän marssi sossuun työharjoitteluun jo 17-vuotiaana ja pääsi ehkä liian nuorena näkemään kotipaikkakuntansa vaietun puolen. Pitkän työuran kokemukset näyttäytyvät kuitenkin hänessä kyynisyyden sijaan inhimillisyytenä.

Sosiaalityöntekijä tietää, että paremmissakin perheissä lapsilla voi mennä huonosti. Näissä perheissä apua ei yleensä haluta ottaa vastaan. Ulkopuolinen puuttuminen on loukkaus vanhemmuutta kohtaan.

Väkivaltaa ei voi hyväksyä, mutta sen syitä voi ymmärtää. Sen sijaan insesti on asia, jota ei voi edes yrittää ymmärtää. Tällaiset tapaukset lisäävät sosiaalityöntekijän tiedon tuskaa, mutta ulkopuolisille ei voi puhua.

Parhaimmillaan dokumentti on tilanteissa, joissa sosiaalityöntekijät keskustelevat, miten pitäisi toimia. Heikoimmillaan se on haastatteluissa, joissa ohjaaja on äänessä lähes yhtä paljon kuin haastateltava. Kovin syvälle aiheeseensa ohjelma ei pääse. Kummalliset musiikkivalinnat eivät ainakaan paranna kokonaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat