Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kujanjuoksu lähiöstä

Radio ja TV
 
Nelonen
Mikko Neuvonen painii elämänsä kanssa Korsossa.
Mikko Neuvonen painii elämänsä kanssa Korsossa. Kuva: Nelonen
Arvio: elokuva
Korso ★★★
Suomi 2014
Ohjaus Akseli Tuomivaara
Päärooleissa Mikko Neuvonen, Iida Lampela, Richmond Ghansah, Petri Manninen, Niko Vakkuri, Iiro Panula
Nelonen klo 21.00

 

Kuten vanha kansa sanoo: Nuoruus on tauti, josta paranee aikanaan, ellei se tapa ensin. Hormonit hyrräävät mutta kokemusta puuttuu. Siksi aikuiset ovat olleet huolissaan nuorisosta aina siitä lähtien, kun ikä keksittiin kulutuskulttuurin myötä markkinaryhmäksi.

Elokuvissa nuorten ongelmien ja ongelmanuorten kuvaukset ovat oma alalajinsa. Usein ne sijoittuvat lähiöihin. Korso edustaa tyyliä kunniakkaasti.

Tässä tapauksessa juuri 20 vuotta täyttävä Markus ( Mikko Neuvonen ) painii elämänsä kanssa Vantaan pahamaineisessa Korsossa. Hän haaveilee parin viikon päässä olevista katukoriskisoista New Yorkissa.

Kesken jäänyt ammattikoulu, tyhjä kukkaro ja risainen perhetausta eivät anna kovin hyviä matkaeväitä myyttiseen Amerikkaan tai muuhunkaan tulevaisuuteen.

Aikuisia ei juuri näy, paitsi kulmien rötösherra Murikka ( Petri Manninen ) jengeineen. Jos hänestä hakee isähahmoa, vitsaa voi tulla korkojen kanssa.

Tavallaan lähiönuorisoleffat ovat film noirin perillisiä. Korsossakin pyristellään varjoisissa kaupunkikuvissa kohtaloa vastaan.

Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi ovat laatineet tiiviin käsikirjoituksen, jota hiljainen huumori keventää vain hitusen. Esikoisohjaaja Akseli Tuomivaara osoittaa intoa kertoa kuvilla. Ketterä kuvaus ja levoton leikkaus rakentavat tunnelmaa, joka olisi voinut olla vieläkin kireämpi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat