Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hypätään taas aikahyppy!

Radio ja TV
 
Martta Kaukonen

Riisiä, vessapaperia, sanomalehti, paahtoleipää...

Ainakin nämä varusteet on syytä ottaa mukaan, kun lähtee katsomaan The Rocky Horror Picture Show’ta (Yhdysvallat, 1975) elokuvateatteriin. Yleisö heittelee riisiä, kun leffassa juhlitaan häitä, ja peittää päänsä sanomalehdellä, kun alkaa sataa. Ja kun elokuvan henkilöt alkavat tanssia Time Warp -nimistä tanssia, yleisö yhtyy siihen.

Näin leffan viimeksi syyskuussa Lontoossa. Elokuvateatterin työntekijä opetti yleisölle perusteellisesti, mitä missäkin kohtaa pitää tehdä. Turhaan, sillä suurin osa katsojista osaa käsikirjoituksen ulkoa.

Elokuvan päälle huudellaan sen repliikkejä, mutta varsinkin sitä kommentoivia heittoja. Elokuvan kieli on englanti, niin myös yleisön. Kaikki vitsit eivät edes käänny suomeksi.

Tiettyjä herjoja on heitetty varmasti jo elokuvan ensimmäisistä esityksistä lähtien. Jokainen esitys on kuitenkin erilainen, sillä katsojat yrittävät keksiä entistä hauskempia vitsejä.

Toukokuussa elokuva esitettiin Kansallisen audiovisuaalisen instituutin näytöksessä. Siellä kuultiin myös suomea.

Kun palvelija Riff Raff ( Richard O’Brien ) ja hänen sisäkkösisarensa Magneta ( Patricia Quinn ) siivosivat tympääntyneen näköisinä, yleisöstä huudettiin: ”Mä inhoon nollatyösopimuksia.”

The Rocky Horror Picture Show Foxilla klo 15.40

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat