Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Super Finn puolusti suomalaisia arvoja

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
MTV
Pentti Siimes ja Ritva Valkama Ollaan kuin kotonanne -sarjassa.
Pentti Siimes ja Ritva Valkama Ollaan kuin kotonanne -sarjassa. Kuva: MTV

Kolmisenkymmentä vuotta sitten pakolaiskysymys ei ollut Suomessa aivan yhtä polttava asia kuin tänä päivänä. Tästä huolimatta kaikki eivät kuitenkaan katsoneet maahan tulleita ulkomaalaisia hyvällä.

Suomalaisten tuolloista muukalaisvihamielisyyttä ja suomalaisten huonoa itsetuntoa parodioi oivasti komediasarjan Ollaan kuin kotonanne (1982) jatkuvajuoninen sketsi Super Finnistä. Yksi sarjan käsikirjoittajista oli itsekin maahanmuuttajataustainen Neil Hardwick.

Pentti Siimeksen esittämä Super Finn oli siviilissä alkoholisoitunut toimittaja Kaarlo Kenttä, joka ei saanut paljastaa edes mielitietylleen ( Ritva Valkama ) identiteettiään. Vaaran uhatessa Kenttä kykeni muuttumaan Teräsmiehen kaltaiseksi ylisuomalaiseksi. Super Finn suunnitteli aamiaiseksi taidelasisarjoja ja sävelteli oopperoita suihkussa. Ennen kuin Suomi voisi ottaa paikkansa maailman yhteisön johtajana, Super Finnin oli muun muassa ”estettävä mutakuonoja naimasta meidän naisiamme”.

Ulkomaisen uhan torjuminen ei kuitenkaan ollut keskeinen tavoite. Super Finnin päätehtävä oli johtaa Suomi Eurovision laulukilpailun voittoon.

MTV
Pentti Siimes ja Ritva Valkama Ollaan kuin kotonanne -sarjassa.
Pentti Siimes ja Ritva Valkama Ollaan kuin kotonanne -sarjassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat