Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Cheekillä ei ole helppoa – rooli on päällä vapaa-aikanakin

Radio ja TV
 
Yle
Cheekillä riittää menestystä mutta dokumentin mukaan myös murheita.
Cheekillä riittää menestystä mutta dokumentin mukaan myös murheita. Kuva: Yle

Cheekistä on kirjoitettu ja näytetty paljon, mutta saatu selville aika vähän. Yleisradio on onnistunut kaivamaan aihetta syvemmältä uudessa dokumentissaan. Mika Nivan ohjaama Jare vs. Cheek on kaiken lisäksi Ylen omaa tuotantoa.

Se kuvaa supertähden uraa kesästä 2014 kesään 2015. Kahden loppuunmyydyn Olympiastadionin konsertin jälkeen Cheek vetäytyi tauolle, jonka kestosta ei kerrottu mitään. Tosiasiassa Cheek oli suunnitellut palaavansa yleisön eteen kesällä Blockfestin pääesiintyjänä.

Vastikään ilmestyneen uuden levyn menestys osoittaa, että kansa ei ole kyllästynyt Cheekiin, vaikka Nivan dokumentissa tämä pelko tuntuu vaanivan tähden olkapäillä alinomaa.

Moni Cheekin fani ihailee erityisesti Cheekin kunnianhimoa, ja vastaavasti kriitikkojen leiri vierastaa artistia, jota ihaillaan liikemiesvainun, ei kekseliään musiikin takia.

Jare vs. Cheek näyttää epäilijöille, että Cheek osaa suhtautua myös musiikkiinsa maanisesti. Tauon jälkeen ensimmäisenä julkaistun Sä huudat -kappaleen tekstin hierominen näyttää suorastaan ahdistavalta.

Cheekkinä oleminen ei dokumentin perusteella ole muutenkaan sellaista juhlaa kuin voisi kuvitella. Cheek stressaa, säätää, kiukuttelee ja hokee stressipäissään vittua kuin puhdasverinen lahtelainen roku Liipolan vanhalla Essolla.

Välillä cheekkiys näyttää sketsiltä, erityisesti Summer Up -festivaalilla, jonne Cheek menee näyttäytymään lomailevana festivaalivieraana, mutta someen jaettavaa sopivan rentoa valokuvaa ei saada sitten millään, ja taas tulee v-sanoja.

Toki välillä rentoudutaan ökyveneellä, ajetaan luksusautoilla ja pidetään huolta, että kello näkyy, mutta vapaallakin Cheekillä näyttää olevan Cheekin rooli päällä. Oikeastaan vain kaksoisveljensä Jeren kanssa Cheek näyttää rentoutuvan melko normaaliksi Jare Tiihoseksi.

Cheek osaa myös analysoida itseään täysipäisesti ja itseironialla. Itsestään otetussa valokuvassa hän näkee ”aika ylimielisen näköisen jätkän”, ja haastattelussa hän myöntää, että ominaisuudet, jotka tekevät hänestä vaikean ihmisen ovat myös niitä, joiden ansiosta hän on menestynyt.

Huipulla lopettamisesta puhutaan levy-yhtiön palaverissa, mutta täysin avoimeksi jää mitä Cheek aikoo oikeasti seuraavaksi tehdä. Todennäköisesti siitäkin on jo suunnitelma.

Jare vs. Cheek TV2:lla klo 19.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat