Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Frankie, Dino, Sammy & co.

Radio ja TV
 
Yle
Peter Lawford (Angus Macfadyen), Frank Sinatra (Ray Liotta), Sammy Davis Jr. (Don Cheadle) ja Dean Martin (Joe Mantegna) Rat Packissä.
Peter Lawford (Angus Macfadyen), Frank Sinatra (Ray Liotta), Sammy Davis Jr. (Don Cheadle) ja Dean Martin (Joe Mantegna) Rat Packissä. Kuva: Yle

Rat Pack USA 1998 Ohjaus Rob Cohen Pääosissa Ray Liotta, Joe Mantegna, Don Cheadle, Angus Macfadyen, William L. Petersen Teema klo 21

Rob Cohenin ohjaama, vuonna 1998 valmistunut Rat Pack on nykymuotoisen HBO:n varhaisia tv-elokuvia. Sitä katsoessa tulee monessa kohdin mieleen, että tällä vuosikymmenellä koko elokuva olisi kirjoitettu ja ohjattu eri tavalla.

Elokuva perustuu niin sanotun Rat Pack -viihdetiimin vaiheisiin 1960-luvun taitteessa, jolloin ryhmää luotsasi Frank Sinatra.

Häntä komppasivat Dean Martin ja Sammy Davis Jr. sekä taustalla Peter Lawford ja Joey Bishop.

Lawford oli naimisissa John F. Kennedyn siskon Patrician kanssa, ja sitä kautta ryhmälle avautui suora yhteys presidentiksi pyrkivään Kennedyyn. Ryhmä asettui näkyvästi tukemaan Kennedyn valintaa.

Elokuva seuraa vaalikampanjan vuosia sekä tapahtumia heti valinnan jälkeen.

Kyseessä ovat vuodet, jotka varsinkin amerikkalaisten kollektiivisessa muistissa ovat erityisasemassa. Elokuva kuitenkin rajaa aiheensa epämääräisesti.

Vaihtoehtoja näkökulmille on liikaakin. Sinatra on elokuvan päähenkilö, ja kuten tiedetään, hänen oletetut mafiasuhteensa osoittautuivat ongelmaksi Kennedyjen kannalta. Kennedyn klaani ja elokuvan mukaan erityisesti patriarkka Joseph Kennedy kontrolloi Sinatran roolia John F. Kennedyn tukijoukoissa.

Toinen kriittinen kohta on Sammy Davis Jr., joka herätti rasistisia reaktioita varsinkin sen jälkeen, kun hän alkoi seurustella ruotsalaisen May Brittin kanssa. Niin Davisistakin tuli Kennedyille ongelma. Koko Rat Packin ydinjoukko, italialaistaustaiset Sinatra ja Martin sekä Davis, joutui noina aikoina ennakkoluulojen kohteiksi, vaikka heitä rakastettiin lavalla.

Mukana on myös puun ja kuoren väliin ahtautunut Lawford, alamäkeen luisuva Marilyn, Frankin suuri rakkaus Ava Gardner, puhumattakaan Dean Martinista, joka esiintyy elokuvassa kunnollisena perheenisänä. Ja tähän päälle Kennedyn veljekset John ja Robert.

Fokuksen harhailun ohella Rat Packin suuri heikkous on roolitus. Alkaen Ray Liottan laimeasta Sinatrasta ja päätyen omituiseen Barbara Niveniin, joka vilahtaa Marilynin roolissa. Koko elokuvassa ei ole yhtään mieleenpainuvaa roolisuoritusta.

Elokuvasta voi noukkia paljon kiinnostavaa taustatietoa, mutta draamana se ei käynnisty.

Teema esittää joulukuussa alkuperäisen Ocean’s Eleven -elokuvan, jonka valmistumista seurataan myös Rat Packissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat