Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin syntyy Suomen katsotuin

Radio ja TV
 
MTV3
Hahmot Matti Pikkuvanhanen, Alli Kaattori, Jorma ”Jortsu” Ylivuotinen, Angela Bros, Mari Hakkarainen ja Aimo Sonni.
Hahmot Matti Pikkuvanhanen, Alli Kaattori, Jorma ”Jortsu” Ylivuotinen, Angela Bros, Mari Hakkarainen ja Aimo Sonni. Kuva: MTV3

Maikkarilla esitettiin 2000-luvun lopussa lauantai-iltaisin viihdeohjelma Huumaa. Se veti hyvin katsojia, mutta formaatti alkoi vedellä vähitellen viimeisiään. Tilalle piti saada uusi menestysohjelma.

Ohjelmapäällikkö Matti Paunio antoi tuotantoyhtiölle tehtäväksi kehitellä uutta ohjelmakonseptia. Syntyi Putous. Se on yhä Suomen suosituin ohjelma, ainakin jos uutisia, itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja muutamia urheilutapahtumia ei oteta lukuun.

Mutta miten hyvä viihdeohjelma syntyy?

Putouksen vastaava tuottaja Pete Paavolaisen mielestä menestykseen on kaksi tietä. Ohjelmaan voidaan kerätä hyvä esiintyjä- ja tekijäjoukko ja antaa heille riittävästi aikaa hyvän komedian tekemiseen. Näin tapahtui esimerkiksi Ihmebantussa ja Siskonpedissä.

Toinen vaihtoehto on kehitellä hyvä formaatti, jossa on hauskoja ja nokkelia ohjelmaosioita. Silloin formaatti kestää tekijöiden vaihtamistakin.

”Parhaissa tapauksissa nämä kaksi asiaa yhdistyvät”, Paavolainen sanoo.

Putouksessa on menossa jo seitsemäs tuotantokausi. Alkuperäisistä tekijöistä on mukana vain Riku Nieminen – ja hänkin oli välissä vuoden poissa.

Esiintyjien vaihtuminen ei kuitenkaan haittaa katsojia. Formaatin ansiosta katsojat tietävät, että he näkevät tutun ja turvallisen sketsihahmokilpailun, tulikokeen ja näytön paikan.

Ohjelman sisällä tapahtuu kuitenkin koko ajan hienosäätöä. ”Sketseissä pitää olla enemmän käänteitä ja yllätyksiä kuin aikaisemmin. Sen seurauksena ne ovat entistä käsikirjoitetumpia”, Paavolainen kertoo.

Huumoriin on myös yritetty saada lisää tasoja.

Paavolainen ottaa esimerkiksi vitsin, joka syntyi Matti Putkosen poistumisesta hetkeksi kesken A-studion. Putouksen sketsissä uutistenlukija sanoo kesken lähetyksen, että hänen täytyy käydä tuolla/wc:ssä. Toinen uutistenlukija kysyy, onko hän siellä kauan. Ensimmäinen uutistenlukija vastaa että ei.

”Jotkut ymmärsivät vitsin, mutta se ei haitannut niitäkään, joilta se meni ohi.”

Ohjelman kuutoskaudella Paavolainen toimi ensin Maikkarissa ohjelman vastaavana tuottajana. Kesken kauden hän hyppäsi tuotantoyhtiö Yellow Filmissä samaan rooliin.

Putouksen tekemistä Paavolainen kuvailee mahdottoman tekemistä mahdolliseksi. Seiskakauden uudesta käsikirjoittajasta John Lundstenista ja ohjaaja Teppo Airaksisesta näkyi harjoitusten alussa epäuskoa lopputulosta kohtaan.

”Harjoitusten alettua epäusko alkoi kuitenkin muuttua uskoksi, kun he näkivät, miten hienosti näyttelijät pärjäävät noissa tilanteissa. Ja että formaatti todellakin toimii.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat