Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kadotin suosikkisarjani

Radio ja TV
 

Olen unohtanut The Affairin! Sarjan, jota olen itse ollut julistamassa viime vuosien parhaaksi amerikkalaissarjaksi, ja josta kirjoitin tällekin sivulle pitkät pätkät, kun sen odotettu toinen kausi alkoi. HBO tarjoilee kerran viikossa uuden jakson sarjasta, joka ehdottomasti kuuluu omiin suosikkeihini, mutta sinne se katosi sivustolle, jota en vain sattunut avaamaan. Maksan tunnollisesti HBO:n kuukausimaksuja, joten rahankaan ei pitänyt olla esteenä.

Tv-draama elää kultakauttaan, mutta sarjojen päätyminen arjen rutiineihin alkaa olla ylimääräisen mutkan takana. Nykyisessä paljoudessa pitäisi olla palohälyttimen veroinen ravistaja, jotta katsoja muistaisi kaiken muistamisen arvoisen.

Helmet hukkuvat myös suomalaiskanavien ohjelmistoihin, jotka ovat karua seurattavaa. Suurin osa tarjonnasta on täyttä huttua, ja yleisvaikutelmasta voisi päätellä, että tv-alalla menee huonommin kuin koskaan. Sehän ei pidä paikkaansa. Hyviä tv-ohjelmia ja sarjoja on aina liikaa yhdelle ihmiselle, kuten hyviä kirjojakin.

Takertuminen ”turhaan” ohjelmistoon voi pitemmän päälle toimia koko alaa vastaan, vaikka ohjelmakaaviot ovat luultavasti vieläkin paras keino nostaa esiin yksittäisiä ohjelmia ja sarjoja. Kuulun siihen ikäpolveen, jolle prime time on edelleen tärkeä viesti.

Jos The Affair alkaisi esimerkiksi joka torstai TV1:ssä klo 21, en varmasti olisi unohtanut sitä. Toisaalta jos lähetysaika olisi klo 23.30, en olisi ehkä huomannut ottaa sitä edes talteen.

Perinteiseen televisioon kasvaneet katsojat ovat hämmennyksen tilassa, jota kanavat ja palvelut eivät osaa vielä helpottaa. Nuoremmat sarjafanit ovat yksinkertaisempia kohteita. He eivät piittaa lähetysajoista enää juuri lainkaan. He poimivat suosikkinsa ja seuraavat niitä uskollisesti. Heidän katseluaan ohjaa ennen kaikkea koukuttuminen, kun me aikuisemmat nielemme välillä kehnompaakin tavaraa, kunhan sen saa tiettyyn aikaan.

HBO ja Netflix eivät kerro tilaajamääriään eri maissa, mutta arvioiden mukaan heitä on Suomessa satojatuhansia. Jos palvelut pyrkivät kasvuun, ne saattavat tarvita uudenlaisen alleviivaussysteemin, joka korvaa vanhan kunnon prime time -television.

Vaikka siellähän se The Affair nyt pysyy ja odottaa kärsivällisesti katsojaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat