Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pantterit timanttien perässä

Radio ja TV
 
HBO NORDIC
Tahar Rahim esittää ranskalaista rikoskomisariota Khalilia The Last Panthers -sarjassa.
Tahar Rahim esittää ranskalaista rikoskomisariota Khalilia The Last Panthers -sarjassa. Kuva: HBO NORDIC

The Last Panthers, Ranska 2015 Pääosissa Goran Bogdan, Tahar Rahim, Samantha Morton Käsikirjoitus Jack Thorne, ohjaus Johan Renck Katsottavissa HBO Nordicin maksullisessa nettipalvelussa (hbonordic.fi)

Kallisarvoinen vaaleanpunainen timantti antoi nimen komedialliselle elokuvasarjalle, jonka avauksessa toilaileva ranskalainen komisario Closeau jahtaa hienostunutta ja kekseliästä varasta, Aavetta.

Ja jalokiviin keskittyvien herrasmiesrikollisten legenda elää yhä, kiitos muun muassa rikospoliisijärjestö Interpolin. Se nimesi 1990-luvulla Vaaleanpunaisiksi panttereiksi – Pink Panthers – jalokivivarkaiden itäeurooppalaisen verkoston, joka saattaa olla omalla alallaan rikoshistorian menestynein.

Eräiden valistuneiden arvioiden mukaan se on tehnyt eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa noin 350 huolellisesti suunniteltua jalokiviryöstöä, joiden saaliiden yhteenlaskettu arvo on puoli miljardia euroa.

Vaaleanpunaisista panttereista kertovan ranskalaisen draamasarjan avaus ei ole kuitenkaan verkoston nerokkaan maineen veroinen, ei erityisen sujuva eikä varsinkaan herrasmiesmäinen.

Koruliikkeeseen Marseillessa keskellä päivää astelevat haalariasuiset ”remonttimiehet” käyttävät aseita ja väkivaltaa sekä myös rikkovat paetessaan yhden keskeisen koodinsa. Kadun varrella kuolee kuusivuotias tyttö, ryöstäjän tahattomasta harhaluodista.

Kaupunkilaisia kuohuttava sivullisen kuolema on silti vain eräänlainen kokoava motiivi, joka johtaa röyhkeän jalokiviryöstön selvittäjät paljon suuremmille jäljille.

Kokeneen englantilaisen Jack Thornen kirjoittaman kuusiosaisen tarinan keskeiset hahmot ovat nykyaikaiseen skandinaaviseen sarjatyyliin puutteellisia inhimillisiä olentoja ja ihmisinä kerroksellisia.

Muodissa oleva skandinaavisuus – Nordic noir – korostuu myös harmahtavassa ja latteassa värimaailmassa sekä ruotsalaisen Johan Renckin kiirehtimättömässä ohjauksessa.

The Last Panthers ei ole silti liian viipyilevä, sillä sarjassa kuljetaan rinnakkain useita juonteita, joista osa on myös yksityisiä ja ydintarinaan liittymättömiä.

Tai siltä kahden ensimmäisen jakson jälkeen vaikuttaa, David Bowien sarjaa varten tekemän arvoituksellisen ja ennustuksellisen Blackwater-tunnuskappaleen virittämä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat