Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Madonnan elokuva on tyylikäs mutta tylsä

Radio ja TV
 

W.E., Britannia 2011 Ohjaaja Madonna Rooleissa Abbie Cornish, Andrea Riseborough, James D'Arcy TV2 klo 22.00

Madonnan toinen täyspitkä elokuva W. E. (2011) ei koskaan saanut ensi-iltaa Suomen elokuvateattereissa. Romanttinen draama nähdään nyt ensimmäistä kertaa maksuttomalla kanavalla.

Elokuva kertoo Wallis Simpsonin ( Andrea Riseborough ) ja Britannian kuningas Edward VIII:n ( James D’Arcy ) kuuluisan rakkaustarinan 1930-luvulta. Lisäksi se kertoo vuosituhannen vaihteen amerikkalaisnaisesta ( Abbie Cornish ), jota rakastavaisten elämä inspiroi elämänmuutokseen.

W.E:ssä parasta on tyyli. Omaperäinen tyyli onkin yleistä tähtimuusikoiden ohjaamille täyspitkille elokuville. Hyviä esimerkkejä ovat Serge Gainsbourgin omalaatuiset Je t’aime moi non plus (1976) ja Charlotte for Ever (1986), David Byrnen kollaasimainen True Stories – tositarinoita Teksasista (1986) sekä Neil Youngin yhdessä Dean Stockwellin kanssa ohjaama hassuttelusekoilu Human Highway (1982).

Näille elokuville on yhteistä se, että ne muistetaan paremmin tyylistä ja tunnelmasta kuin tarinankerronnasta tai henkilöohjauksesta.

Toki ne ovat myös aikamoista häröilyä verrattuna eleganttiin ja tasapainoiseen W.E:hen. Ne on tehty pienemällä rahalla ja niissä on kokeilemisen henkeä. Parempia vertailukohtia Madonnan ohjaustyölle olisivat kaksi tyyliteltyä mutta vähän tavanomaisempaa elokuvaa: räppäri-tuottaja RZA:n kung fu -seikkailu The Man with the Iron Fists (2012) ja Barbra Streisandin romanttinen musikaali Jentl (1983).

Tyylistä huolimatta W.E. jää hieman tylsäksi. Ehkä vähemmän rahaa ja enemmän kokeellisuutta olisivat sopineet Madonnalle paremmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat