Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksiä, etsivä Jones

Netflixin ja Marvelin uudessa etsiväsarjassa supersankarit päätyvät viimeinkin sänkyyn.

Radio ja TV
 
Netflix
Krysten Ritter on nappivalinta Jessica Jonesin rooliin.
Krysten Ritter on nappivalinta Jessica Jonesin rooliin. Kuva: Netflix

Sarjakuvajätti Marvelin tuottama jännityssarja Jessica Jones tarjoaa jälleen uuden kulman studion luomaan supersankarien maailmaan, tällä kertaa sekoitettuna kovaksi keitettyyn dekkariin ja ripaukseen yliluonnollista kauhua.

Samalla se tekee uuden aluevaltauksen Marvel-imperiumille: ensimmäistä kertaa firman tuotannossa ruudulla nähdään supersankareita harrastamassa seksiä keskenään.

Nimihenkilö Jessica Jones on kyyninen, rankasti ryyppäävä ja ympäristönsä ihmisiä kaltoin kohteleva yksityisetsivä, jolla on taustallaan lyhyeksi jäänyt ura supersankarina. Sankariksi häntä ei enää voi kutsua, vaikka yli-inhimilliset voimat tulevatkin työssä joskus tarpeeseen. Sarkasmia huokosistaan hikoileva Krysten Ritter on oikea valinta Jonesin rooliin.

Ympärillään Jonesilla on harvalukuinen joukko ystäviä ja kollegoita, jotka sietävät äkkipikaista ja epäsosiaalista ihmisrauniota. Yksi heistä on luodinkestävä baarinpitäjä Luke Cage ( Mike Colter ), jonka kanssa Jones päätyy sänkyyn heti ensimmäisessä jaksossa – ja tämän tästä jatkossakin.

Avionrikkojia ja kotoa karanneita teinejä jäljittäessä Jonesille selviää, että kuolleeksi luultu mies menneisyydestä on hänen kannoillaan. Superkonna Kilgrave (mainio brittinäyttelijä David Tennant ) saa ihmiset tekemään tahtonsa mukaan pelkällä puheen voimalla ja haluaa Jonesin takaisin valtaansa.

Juonen keskiössä on Jessica Jonesin ja Kilgraven herkullisen paranoidi kissa ja hiiri -leikki. Jälkimmäisen kyky pakottaa ihmiset hirveisiin tekoihin on jatkuvan jännityksen lähde.

Kuka tahansa vastaantulija voi olla ohjelmoitu salamurhaaja, pikkulapsi voi astua tahtomattaan rekan eteen tai taksikuski siepata asiakkaansa ilman varoitusta.

Marvelin ja Netflixin ensimmäiseen yhteistyösarjaan Daredeviliin verrattuna Jessica Jones on vaatimattomampi. Toiminta on vähemmän näyttävää ja dialogi sortuu dramaattisimmillaan kolkkoon patetiaan.

Sarjan suurimpia positiivisia yllätyksiä ovatkin mutkaton suhtautuminen seksiin ja ennakkoluuloton feminismi. Yksi päähenkilöistä esimerkiksi on piinkova naisjuristi, joka käy rumaa avioerokamppailua entistä vaimoaan vastaan.

Jessica Jones perustuu Marvelin vähemmän tunnettuun sarjakuvaan, kirjoittaja Brian Michael Bendisin vuosituhannen alussa luomaan Alias-sarjaan. Se on hieno osoitus siitä, miten studio on oppinut hyödyntämään satojen sarjakuvahahmojen talliaan kertomalla supersankaritarinoita eri lajityypeissä ja varttuneemmissakin sävyissä.

Jessica Jonesin kaikki 13 jaksoa katsottavissa Netflixissä 20.11. alkaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat