Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liisan taistelut Ihmemaassa

Radio ja TV
 
Nelonen
Helena Bonham Carter on Punainen kuningatar.
Helena Bonham Carter on Punainen kuningatar. Kuva: Nelonen

Liisa Ihmemaassa Alice in Wonderland USA 2010 Ohjaus Tim Burton Pääosissa Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter Nelonen klo 21.30

Odotukset olivat korkealla, kun Tim Burton tarttui klassikoiden klassikkoon, Lewis Carrollin Liisaan Ihmemaassa. Olisi voinut olettaa, että kaikista ohjaajista juuri Burton löytäisi kirjaan uuden näkökulman, joka toisi sen luontevasti nykyajan lapsikatsojien ulottuville.

Tavallaan näin kävikin, mutta lopputulos on hengetön. Elokuva on kerännyt yleisöä, mutta arvatenkin samoista syistä kuin se sai Oscareita eli lavastuksen ja puvustuksen ansiosta. Elokuvan visuaalinen anti on upeaa.

Itse kirja on väännetty disneymäiseen narratiiviin, ja samalla on menetetty alkuperäisteoksen absurdi ydin. Sekään ei sinänsä ole synti, mutta tarina on rakennettu löysästi.

Burtonin Liisa on 19-vuotias. Kehyskertomuksessa hän suree kuollutta isäänsä ja pakenee typerää kosijaa, ja juostessaan hän tipahtaa kaninkoloon.

Liisasta on tehty takaa-ajon kohde, joka päätyy taistelemaan hirviötä vastaan kuin missä tahansa toimintafantasiassa. Vastassa on paha Punainen kuningatar ja samalla puolella hyvä Valkoinen kuningatar sekä kirjasta tutut hahmot kuten Irvikissa sekä Hullu Hatuntekijä.

Ulkomuodoltaan hauskin hahmo on Helena Bonham Carterin isopäiseksi muokattu Punainen kuningatar. Sen sijaan Mia Wasikowska on yhtä yrmy alusta loppuun eikä vastaa mielikuvaa uteliaasta ja ihmettelevästä Liisasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat