Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakkaudesta, tanssien

Radio ja TV
 
Yle
Brittiläisen dokumentaristin Kim Longinotton kollaasielokuva yhdistelee filmejä eri vuosikymmeniltä.
Brittiläisen dokumentaristin Kim Longinotton kollaasielokuva yhdistelee filmejä eri vuosikymmeniltä. Kuva: Yle

Love Is All Britannia 2014 Ohjaus Kim Longinotto Teema klo 20.05 The Grandmaster ★★★ Hongkong/Kiina 2013 Ohjaus Wong Kar-wai Pääosissa Tony Leung, Ziyi Zhang Teema klo 21.25

Teeman elokuvafestivaali lähtee tänä vuonna käyntiin musiikin tahdissa ja tanssiaskelin. Festivaalin aikana näytetään klassikkomusiikkivideoita, ja Teema on tuottanut omankin You Should Be Dancing! -tanssivideon.

Viikonvaihteeseen kestävän festivaalin aloituselokuvana näytetään brittidokumentaristi Kim Longinotton kollaasimainen Love is All, jossa siinäkin tanssitaan paljon. Elokuva yhdistelee vapaasti assosioiden vanhoja arkistofilmejä eri vuosikymmeniltä. Elokuvan nimen mukaisesti filmit kuvaavat rakkautta, mutta monesta eri näkökulmasta, ja niistä välittyy voimakas onnen ja yhteisyyden tunne.

Elokuvassa ei ole kertojaa, mutta kertojan rooli kuuluu tavallaan muusikko Richard Hawleylle, joka on säveltänyt elokuvaan uuttakin materiaalia.

Love Is Allia edeltää Longinotton lyhyt haastattelu, jossa hän kertoo, miten vanhojen filmien yhdistäminen uuteen musiikkiin synnyttää ihmeellisen vaikutelman ja tuo kuvissa esiintyvät ihmiset tunnistettavammiksi. Longinotto on ylipäätään liikuttavan optimistinen, mikä leimaa myös hänen elokuvaansa.

Longinoton poimimat filmit eivät silti ole ristiriidattomia, vaan niihin ilmestyy vähitellen myös muita sävyjä onnen rinnalle. Politiikkaakin. Heteroparien ohella nähdään yhä näkyvämpää homoseksuaalisuutta, kirjavaa etnisyyttä ja kollektiivista riemua kuten ilmeisesti 1930-luvulta peräisin olevassa filmissä, jossa naisten jalkapallojoukkue poseeraa kameralle.

Kollaasissa kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa, mutta tässä jokainen katsoja luo siitä vielä omanlaisensa. Elokuvan materiaali vuorottelee dokumentaarisesta kuvasta fiktioon, vuosikymmenetkin sahaavat edestakaisin, ja yhdistelmille voi muodostaa melkein mitä tahansa merkityksiä.

Liikunnallinen teema jatkuu illan toisessa elokuvassa, Wong Kar-wain uusimmassa The Grandmasterissa, jossa voi ihailla kiinalaista kung fu -taituruutta yltiöesteettisissä kohtauksissa.

Lopuksi nähdään John Landisin ohjaama Michael Jackson -video Thriller.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat