Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leskinen juiceili joulukalenterissa

Radio ja TV
 
Yle
Juice ja Pekkonen käkikellossa.
Juice ja Pekkonen käkikellossa. Kuva: Yle

Joulu ei ole joulu ilman Juice Leskisen virnistelevää Sika-laulua (1980), jossa hän tiivistää kolmeen makustelevaan minuuttiin syöttöporsaan elämäntehtävän ja eläintuotannon ytimen: ”Ihminen on sitä mitä hän syö”.

Kuusi vuotta myöhemmin, 1986, Leskinen pääsi virittämään juhlatunnelmaa myös televisioon, ja pitkällä kaavalla. Hän ja kosketinsoittaja Safka Pekkonen esittivät Aikuisten joulukalenterin loppukevennykseksi 24 vanhaa joululaulua uusin juicemaisin sanoituksin, jotka eivät olleet aina kovin keveitä. Kaikki käkikellon sisälle lavastetut minuutin tai kahden esitykset ovat katsottavissa nyt Ylen Elävässä arkistossa vaikka kerralla. Mutta parhaimmillaan ne ovat yksitellen, kuin kalenterin luukkuina.

Teemat, tyylit ja asenteet eivät ole Leskisen tuotantoa tunteville yllätyksellisiä, sillä hän irvailee muun muassa joulun tavaranpalvonnalle ja tekopyhyydelle. Osansa saavat tietysti myös poliisit ja poliitikot, joista ylitse muiden nousee Paavo Väyrynen, arkkivihollinen.

Hänelle Leskinen omistaa kokonaisen laulun Joulu jalasmökissä, jota alustaa pienellä sanaleikkimäisellä puheella: ”Ei se Väyrynen nyt niin paha ole, onhan syvällä jokaisessa kannibaalissakin aito ihminen”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat