Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusia murhia Skotlannin laidalla

Radio ja TV
 
Yle
Komisario Jimmy Pereziä esittää Douglas Henshall.
Komisario Jimmy Pereziä esittää Douglas Henshall. Kuva: Yle

No nyt on villapaitoja. Pohjoismaiseen tyyliin ihastuneet britit ovat löytäneet omalta kartaltaan kolkan, jonne sopii sijoittaa muutama sympaattinen poliisi ja vaatettaa heidät lämpimästi raakaa ilmanalaa vastaan. Shetlandsaaret kuuluvat Skotlantiin, mutta yhteys Skandinavian puolelle on ollut aina tiivis, kuten heti uuden sarjan ensimmäinen tapaus osoittaa.

Sarja perustuu Ann Cleevesin romaaneihin kuten myös mainio Vera Stanhope, jota TV1 on esittänyt aiemmin. Siinäkin maisemilla on erityinen merkitys. Veran kotipaikka on Koillis-Englannin Northumberland.

Sarjan päähenkilö on Jimmy Perez ( Douglas Henshall ), joka on jäänyt leskeksi ja muuttanut kotisijoilleen yhdessä tyttärensä Cassien ( Erin Armstrong ) kanssa. Perezin tiimiin kuuluvat nuoremman polven poliisit Tosh ( Alison O’Donell ) ja Sandy ( Steven Robertson ).

Ensimmäisessä tapauksessa murhan kohteeksi joutuu Sandyn isoäiti. Murhapaikalle matkustetaan yhteysaluksella, ja lisädraamaa syntyy siitä, että kännykkäkentät pätkivät tämän tästä.

Sarjaa on oikeasti kuvattu myös Skotlannissa mantereen puolella, mutta komeita ovat maisemat sielläkin. Perezissa ei ole samaa temperamenttia kuin virkasisaressaan Vera Stanhopessa, mutta hillitympi päähenkilö istuu paremmin arktiseen hiljaisuuteen.

Shetlandsaarten murhat TV1:ssä klo 19.35

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat