Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Draamamarkkinoille ilmestyi uusi toimija

Radio ja TV
 
Elisa Viihde
Jussi Vatanen ja Inna Kuustonen näyttelevät Downshiftat-sarjassa.
Jussi Vatanen ja Inna Kuustonen näyttelevät Downshiftat-sarjassa. Kuva: Elisa Viihde

Suomen tv-markkinoille on vaivihkaa ilmaantunut uusi toimija ja yllättävästä suunnasta. Elisa Viihde on tuottanut kolme sarjaa, jotka ovat nähtävillä sen omassa palvelussa.

Kaikki tämän vuoden sarjat eli Ismo, Virittäjät sekä keskiviikkona ensi-iltansa saanut Downshiftaajat päätyivät myös Kultainen Venla -ehdokkaiksi. Venlan esiraati on tosin aika lailla jäävi ryhmä, mutta valinnoista voi päätellä, että ala toivottaa uuden tilaajan tervetulleeksi.

Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnasta vastaava Ani Korpela kertoo, että päätökset yhtiön alkuperäissarjoista tehtiin pari vuotta sitten, jolloin alettiin laskeskella, että kotimainen draama vetää yleisöjä riittävän paljon.

Todisteena tästä kävi ennen kaikkea kotimaisen elokuvan hyvä menestys. Niiden katsojaosuus on kansainvälisestikin korkealla tasolla, ja Elisa Viihde kilpaileekin nyt nimenomaan kotimaisten elokuvien valikoimallaan.

Elisa on myös mukana useiden kotimaisten elokuvien tuotannossa, muun muassa Mielensäpahoittajassa sekä tulevassa Apulanta-elokuvassa. Alalle on siis saatu uusi rahoittaja.

Korpelan mukaan Elisassa on kuitenkin omissa tuotannoissa päädytty satsaamaan sarjoihin.

”Sarjojen katsominen lisääntyy koko ajan, ja ne sopivat palvelumme luonteeseen hyvin.”

Korpela ei halua kertoa sarjojen budjetteja, eikä osaa verrata niitä perinteisten kanavien vastaaviin. Downshiftaajista päätellen ne eivät ainakaan ole isompia.

Sarja kuvaa kolmikymppisten pariskuntien arkisia ristiriitoja, kun vauva syntyy ja rahat loppuvat. Tekijäjoukko on kokenutta, myös näyttelijät, ja siitä syntyy taattua peruslaatua.

Korpelan mukaan sana on alalla kiirinyt nopeasti, ja viimeisen puolen vuoden aikana heille on tullut tekijöiltä runsaasti yhteydenottoja. Korpelan tiimin resurssit ovat kuitenkin pienet, ja kokemus tilaamisesta on vielä vähäistä. Tulevista tuotannoista ei Korpela ei sano mitään.

Korpela arvelee, että Elisa kiinnostaa tuottajia ja tekijöitä siksi, että Elisan palvelussa ei tarvitse välittää mainosten kohderyhmistä kuten perinteisillä kanavilla.

”Me voimme ehkä kuunnella katsojia suoremmin.”

Elisa Viihteen Aitio tarjoaa parhaillaan ilmaista kuukautta, mutta jos on jo Elisa Viihteen asiakas, kannattaa olla tarkkana. Sähköpostiin saapuu välittömästi tilausvahvistus, kun naputtelee vanhan pin-koodinsa.

Ilmaisen kuukauden jälkeen tilauksen hinta on 9,90 euroa kuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat