Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten meni?

Radio ja TV
 

Tämä itsenäisyys on yllättävän rankkaa hommaa. Mistäkö minä mitään tiedän? Hyvä on, en ole kökkinyt juoksuhaudoissa, mutta kamoon, olen joutunut katsomaan Linnan juhlat. Joka vuosi, kolmenkymmenenviiden vuoden ajan.

Kokemusta ei voi vähätellä: rasittavuudeltaan se vastaa suunnilleen kuutta putkeen juostua maratonia. Toipuminenkin kestää suunnilleen 300 päivää, ja siinä vaiheessa pitää alkaa kerätä voimia jo seuraavia juhlia varten. Niinistön kaudella pirskeet ovat tietysti nousseet ihan uudelle puisevuusasteikon tasolle.

Ei käy kateeksi tv-kanavien juhlatiimejäkään. Esitä siellä nyt sitten motivoitunutta, kun Hjallis kompastuu seitsemännenkymmenennen kerran jonkun laahukseen. Tänä vuonna olen tosin saanut Riku Riihilahdelta, yhdeltä illan juontajista, joululahjoista parhaan: Riihilahti lupasi, että tuotantopalavereissa on painotettu yhden kysymyksen välttelyä. Jep, juuri sen: ”Mitä Suomen itsenäisyys sinulle merkitsee?” Toinen toistaan tönkömmät vastaukset kun eivät tunnetusti niinkään nostata kansallistunnetta kuin vastustamatonta halua tehdä Suomen passistaan silppua.

Tietenkään ei voida vaatia, että suorassa lähetyksessä sukkuloiva tiimi osaisi räätälöidä ihan jokaiselle jututettavalle oman kysymyksensä (joskin vaadin, että Stubbilta kysytään, onko hänen frakkinsa 90-prosenttisesti puuvillaa), joten esitän vuoden yleiskysymykseksi muodikasta ”Miten meni noin niinku omasta mielestä?” -fraasia. Se on eräänlainen mustetahratesti, joka kertoo kaiken olennaisen vastaajan mielenmaisemasta. Kokeeko kysymyksen syyttävänä vai neutraalina? Tarkalleen mihin sen olettaa viittaavan? Haluan kuulla ainakin Juha Sipilän ja Matti Nykäsen vastaukset. Antaa mennä, linnatiimi!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat