Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

1900-luku työväen­luokasta käsin

Radio ja TV
 
Yle
Kotikylä alkaa vuodesta 1914.
Kotikylä alkaa vuodesta 1914. Kuva: Yle

Kotikylä-sarjassa (The Village, Britannia 2013) käsikirjoittaja Peter Moffat maalaa laajaa kuvaa 1900-luvusta. Ensimmäisen kauden kuudessa osassa katetaan vasta vuodet 1914–1920.

Viime vuonna Britanniassa esitetty toinen kausi kuvaa 1920-lukua. Moffat on suunnitellut sarjasta kaikkiaan 42-osaista. Muun muassa hän itse on verrannut Kotikylää Edgar Reitzin saksalaiseen Kotiseutu-sarjaan, joka tehtiin 1980-luvulla.

Moffatia on ärsyttänyt Downton Abbeyn tapaisten brittidraamojen yläluokkaisuus. Kotikylässä paino on luokkaristiriidoissa. Ylistysten ohella sitä moitittiin Britanniassa synkäksi.

Sarja sijoittuu Derbyshiren kreivikunnan maalaismaisemiin. Päähenkilö on Bert Middleton, alkoholisoituneen maanviljelijän poika. Eri-ikäistä Bertiä esittää neljä eri näyttelijää, iäkkäimpänä David Ryall. Bertin isää näyttelee John Simm. Muutenkin sarja on roolitettu tunnetuilla tv-kasvoilla.

Menee vielä kauan ennen kuin Kotikylän onnistumista voi arvioida lopullisesti. Kolmannen kauden tuotannosta ei tiettävästi ole edes päätetty.

Kotikylä TV1:ssä klo 19.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat