Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittisarja Kätilömiehessä nauretaan siististi synnytyksille

Radio ja TV
 
Darren Boyd on mieskätilö.
Darren Boyd on mieskätilö.

Synnytykset televisioruudussa ovat yleensä jännittäviä, dramaattisia, ihania, traagisia tai kauniita. Synnytyssairaalaan sijoittuvassa, kuusiosaisessa komediasarjassa Kätilömies (2015) ne ovat hauskoja.

Brittiläinen sarja kertoo Matthew Buntingista, entisestä poliisista, joka aloittaa synnytysosastolla kätilönä. Darren Boydin esittämä Matthew on sympaattinen ja hieman kömpelö heppu, jolla on hyvin omintakeinen huumorintaju. Boyd esitti pääroolia myös äskettäin uusitussa komediasarjassa Spy – isä agenttina.

Synnytyssairaala ei ole tyypillinen paikka komediasarjalle. Toki synnyttämisestä on tehty brutaaliakin pilaa elokuvissa ja sketsiviihteessä. Aiheesta olisi helppo luoda mustaa komediaa tai eritehuumoria.

Kuolemalla ja rakkaudella vitsaillaan, koska ne ovat herkkiä aiheita. Sama koskee syntymää.

Kätilömiehen huumori on kuitenkin suht siistiä, eikä se ainakaan alussa etsi kohtuuttoman helppoja nauruja. Railakkaimpienkien vitsien aikana sarja on sävyltään hyväntuulinen.

Toistuva huumorin lähde on se, että mies kätilönä herättää sekaannuksia ja hermostuneisuutta. Mieskätilöt ovat edelleen hyvin harvinaisia niin Britanniassa kuin Suomessa.

Kätilömiehen henkilögalleriaan kuuluvat esimerkiksi Matthew’n sympaattinen poliisiystävä sekä tärkeilevä synnytyslääkäri. Synnyttämään saapuu koomisia tyyppejä.

Sarjaa tehtiin vain kuusi jaksoa eikä jatkoa ole näillä näkymin tiedossa. Sellainen tietysti auttaa huumorin pitämisessä tuoreena.

Kätilömies TV1:ssä klo 18.15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat