Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoden tv-ohjelma numeroina

Radio ja TV
 

Vuoden katsotuin ohjelma, Linnan juhlat, lähetetään tänään televisiossa jo 44. kerran. Lähetystä seurannee jälleen hieman yli kaksi miljoonaa katsojaa.

Kun presidentti Tarja Halonen emännöi itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia viimeistä kertaa 2011, liimautui ruutujen eteen jopa 2 324 000 katsojaa.

Kolmansia juhliaan isännöivä Sauli Niinistö on kymmenes presidentti, joka järjestää itsenäisyyspäivän vastaanoton. Ryti ja Mannerheim eivät isännöineet yksiäkään juhlia.

Itsenäisyyspäivän juhlaperinne sai alkunsa vuonna 1919, mutta ensimmäinen suora radiolähetys ”itsenäisyyspäivän vastaanottajaisista” tehtiin 1949.

Tv-yleisö pääsi kurkistamaan presidentinlinnan juhlallisuuksia ensimmäisen kerran 1957, kun Urho Kekkonen isännöi järjestyksessä toisia itsenäisyyspäivän juhliaan.

Koska Ylellä ei vielä tuolloin ollut ulkolähetysautoa, siirrettiin koko studiotekniikka Presidentinlinnaan. Vuonna 1959 ulkolähetysauto jo oli, ja juhlat välitettiin kotikatsomoihin kolmella kameralla.

Ylen lähetyksen päätuottaja Marko Krapu kertoo, että nyt 1 800:aa kutsuvierasta kuvaamaan on asennettu 17 kameraa.

Ylellä on paikalla noin 100 työntekijää.

Päälähetyksen 3 selostajalla ( Piia Pasanen, Jussi-Pekka Rantanen ja Jaakko Selin ) on ensimmäisen ja toisen kättelyn välissä vain yksi tilaisuus pitää ”muutaman minuutin” tauko.

Selostajan ei siis kannata tankata etukäteen, sillä lähetys kestää 3 tuntia ja 20 minuuttia.

Linnan juhlat, TV1 klo 18.55.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat