Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Frank Sinatra oli vaikka mitä

Radio ja TV
 
videokuva
Frank Sinatran syntymästä on tänään lauantaina sata vuotta.
Frank Sinatran syntymästä on tänään lauantaina sata vuotta. Kuva: videokuva

Kun Frank Sinatra piti kuuluisan jäähyväiskonserttinsa 1971, hän rakensi sen 11 laulunsa varaan. Näiden valintojen mukaan etenee myös tuore, peräti neliosainen dokumentti. Se juhlistaa samalla Sinatran satavuotispäivää, joka sattuu olemaan juuri tänään.

All or Nothing At All, Young At Heart, I Got You Under My Skin, Fly Me To The Moon, My Way ja niin edelleen.

Sinatran ura alkoi suuren laman vuosina, joten sen varrelle osuu hurja määrä amerikkalaisen viihdeteollisuuden ja lopulta myös Yhdysvaltain huippupolitiikan vaiheita. Hän oli ensimmäisiä, jotka aloittivat uransa mikrofoni apunaan, ja 1960-luvun vaihteessa hän oli ratkaisevassa roolissa keittämässä soppaa, johon sekaantuivat myös Kennedyn veljekset.

Neljä osaa ei siis ole lainkaan liioittelua. Siihen mahtuu Sinatran kaikki eri puolet, ja siinä myös kuullaan monia ääniä: perheenjäseniä, kollegoita, naisystäviä ja ennen kaikkea häntä itseään. Sinatra oli haastatelluissa puhelias ja näennäisen avoin, mutta jokainen voi itse arvioida hänen rehellisyyttään.

Ainakin hänellä oli hetkittäin taipumusta kaunistella ja vähätellä ikäviä asioita. Toisaalta hän kertoi hyvin suoraan ajasta, jolloin hän ajautui pohjalle, noustakseen sieltä suoraan viihteen korkeimmalle huipulle.

Haastatteluita kuvitetaan huolella ja miltei hengästyttävällä tahdilla, sillä autenttista kuvamateriaalia on ollut tarjolla runsaasti. Jo Sinatran uran varhaisina vuosina on ilmeisesti aina löytynyt kuvaajia, jotka ovat tajunneet todistavansa jotain ainutlaatuista. Vanhimmistakin tallenteista kuulee, miksi juuri tästä äänestä tuli maailmankuulu. Sinatra hallitsi varsinkin hitauden, ja siksi hänen esityksistään tuli tanssilattioiden parasta nojailumusiikkia.

Naissuhteetkin käydään huolella läpi, mikä on sikäli perusteltua, että flirtti ja naiset liittyivät olennaisesti sekä Sinatran persoonaan, esiintymiseen että julkisuuskuvaan. Sivujuonteena syntyy kuva Sinatran suuresta rakkaudesta Ava Gardnerista.

Erityisesti kolmannessa osassa paneudutaan musiikkibisnekseen ja Sinatran asemaan, joka vahvistui nopeasti 1950-luvulla. Osassa sukelletaan myös mafiasuhteisiin ja Kennedy-kuvioihin, jotka jättävät aina yhtä paljon tilaa spekulaatioille.

Parasta sarjassa ovat kuitenkin Sinatran esiintymiset, muun muassa juuri se jäähyväiskonsertti, jossa hän oli hillityn pintansa alla aivan liekeissä.

Sinatra: All or Nothing At All Teemalla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat