Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruutuysissä riitti haastetta

Radio ja TV
 
Martta Kaukonen
MTV
Vuonna 1990 Ruutuysi oli Ruutuässä.
Vuonna 1990 Ruutuysi oli Ruutuässä. Kuva: MTV

Mitä yhteistä oli Onnenpyörällä (1993–2001) ja Ruutuysillä (1984–1990, myöhemmin Ruutuässä)? Kummankin tehtävät osoittautuivat kilpailijoille välillä niin vaikeiksi, että vaikutus oli tahattoman koominen.

Onnenpyörässä piti täydentää lause kirjain kirjaimelta. Joskus se ei onnistunut, vaikka hakusessa oli enää kirjain tai pari. Ruutuysissä puolestaan soittajien piti tunnistaa kuva, joka oli peitetty yhdeksän ruudun taakse. Joka vuorolla yksi ruutu poistettiin. Joskus jäljellä oli enää yksi, mutta osallistuja ei vain keksinyt vastausta. Kuvassa saattoi olla vaikkapa Mauno Koiviston virallinen potretti, mutta kilpailija ei oivaltanut.

Ohjelman jouheva juontaja Jorma Pulkkinen ei katsojien takeltelusta hämmentynyt. Apunaan Ruutuysissä hänellä oli vuoden 1980 Miss Suomi Sirpa Viljamaa. Viljamaan tehtävä oli availla kaapiston luukkuja, joiden takana säilytettiin kisan palkintoja. Parhaille tietäjille Maikkari lahjoitti kodinkoneita. Suoraa lähetystä elävöitti Viljamaan kaksi koiraa, jotka pyörivät juontajien jaloissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat