Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Astrid Lindgren eli kirjailijan elämän

Radio ja TV
 

Lapset eivät yleensä ole kiinnostuneita kirjailijoista. Kun luin pienenä Astrid Lindgrenin tuotantoa, en koskaan miettinyt, millainenkohan kirjailija on. Minua ei kiinnostanut, kuvaako hän kirjoissa omaa elämäänsä tai muistuttaako hän eniten Ronja Ryövärintytärtä, Kalle Blomkvistia vai Marikkia. Olin tekstin lumoissa.

Astrid Lindgrenin ihanteellisin lukijakunta tuskin siis katsoo nyt uusintana nähtävää kolmiosaista ruotsalaisdokumenttia Astrid Lindgrenin tarina (2014).

Mutta kaikille niille, jotka ovat lukeneet Lindgrenin kirjoja lapsena, se on kiehtovaa katsottavaa. Dokumentti näyttää kirjat uudessa valossa.

Jos olisin syntynyt Ruotsissa, olisin toki tiennyt jo lapsena Lindgrenistä jonkin verran enemmän. Hän oli siellä kuuluisuus. Lindgren loi oman julkisen hahmonsa, ja dokumentissa on paljon otteita hänen televisioesiintymisistään. Suomalaisuus suojeli minua siltä, että olisin lukenut kirjoja kirjailijan hahmon kautta.

Sarjassa osoitetaan kiinnostavia yhteyksiä Lindgrenin (1907–2002) elämän ja tuotannon välille. Jotkut yhteyksistä ovat hauskoja, toiset surullisia. Lindgren uskoikin kirjallisen suuruutensa olevan osittain peräisin hänen elämänsä varhaisista, surullisista tapahtumista.

Astrid Lindgrenin tarina Femillä klo 20.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat