Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lisäpotkua bipolaarisuudesta

Bipolaarisuus, eli mielenterveyden häiriö, jolle on ominaista tavallisuudesta poikkeavat mielialan vaihtelut, on ollut suoranainen trendi tv-sarjoissa.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho

Draamakomediasarja Mind Gamesin päähenkilöillä Clark ( Steve Zahn ) ja Ross ( Christian Slater ) Edwardsilla on liikeidea: ongelmien ratkaiseminen psykologian avulla – toisin sanoen manipuloimalla. Kyseenalaisen bisneksen lähtökohdat ovat toki jalot. Pilottijaksossa veljekset auttavat naista ja tämän poikaa kamppailussa vakuutusyhtiötä vastaan.

Ihmismieli on Mind Gamesissa framilla myös muuten. Sarjaan tuo lisäkierrettä Clarkin bipolaarisuus eli kaksisuuntainen mielialahäiriö, jolle on ominaista tavanomaisesta poikkeavat mielialan vaihtelut.

Clark ei ole ongelmansa kanssa yksin, sillä 2000-luvulla bipolaarisuudesta on tullut tv-sarjoissa jopa jonkinlainen trendi. Sillä on pyritty lisäämään hahmojen kompleksisuutta, mutta myös perustelemaan tiettyjä ominaisuuksia. Clarkin tapauksessa se tarkoittaa koomisia mittasuhteita saavan maanisuuden lisäksi säkenöivää älyä, jopa neroutta.

Usein hahmojen äärimmäisiin mielialavaihteluihin onkin liitetty poikkeuksellisia kykyjä, kuten luovuutta: esimerkiksi Mullan alla -sarjan Billy ( Jeremy Sisto ) muistetaan arvaamattomana taiteilijana, jolle bipolaarisuus oli osa taiteilijaidentiteettiä. Toisaalta Subilla pyörivässä Empiressa imperiumin hallintaa hamuavista veljeksistä juuri vähiten taiteellinen Andre ( Trai Byers ) on bipolaarinen.

Isänmaan puolesta -sarjan Carrie ( Claire Danes ) on taas bipolaarisuudestaan huolimatta jämpti CIA-agentti. Hänen taakkanaan on itse mielialahäiriön sijaan sen kantama leima, jota hän yrittää vaativassa työssään välttää salailemalla.

Mind Gamesia eivät bipolaarisuus tai edes niminäyttelijät pelastaneet. Sarja lopetettiin ensimmäiseen kauteensa.

Mind Games Subilla klo 0.50.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat