Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leskeys tekee naisesta epäpuhtaan

Leskien täytyy muuttaa miehen kuoleman jälkeen erityiseen leskien kaupunkiin.

Radio ja TV
 
Pekka Kyrö

Kun mies kuolee, konservatiiviset hindut uskovat, että hänen vaimonsa on tähän syypää. Vaimon olisi vanhan tavan mukaan tehtävä polttoitsemurha. Mutta koska tämä on kielletty jo 1800-luvulla, naislesket muuttavat Vrindavanin leskien kaupunkiin palvomaan Krishna-jumalaa ja hakemaan tältä pelastusta.

Tämä karmea takapajuisuus ja ihmisarvon mitätöiminen on täyttä totta vielä tänä päivänä.

Jenni Stammeierin kansainvälisesti palkittu dokumentti on äänipäiväkirja hänen muutaman kuukauden oleskelustaan leskien kaupungissa. Ohjelman kehyksenä on 500 vuotta vanha kronikka, joka kertoo naismystikko Mirabaista, joka ei suostu kunniaitsemurhaan prinssimiehensä kuoleman jälkeen vaan lähtee Krishnan pyhään kaupunkiin Vrindavaniin.

Ohjelman tekijä tutustuu ja seuraa nuorta yksinhuoltajaleskeä Kanchania, jonka tarinan kautta avautuu tuo kummallinen ajatus siitä, että leski on epäpuhdas. Krishnan morsiamet ovat köyhiä, elävät kerjäten ja almuilla, nuoremmat lesket prostituutiolla.

Koska dokumentissa on yksi päähenkilö, jonka elämää töineen ja tuskineen seurataan, ohjelman persoonakohtaisuus saa myös yleistä koskettavuutta. Kirkas äänellinen maailma, henkilöiden puheet, legendan katkelmat ja kertojan omakohtaisuus ovat hyvässä tasapainossa keskenään.

Todellisia tarinoita: Krishnan morsian Radio 1:ssä klo 22.05.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat