Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Netflix voisi olla parempikin

Kolumnisti pitää ja ei pidä Netflix-palvelusta.

Radio ja TV
 
Hanna Syrjälä
Hanna Syrjälä Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien teematoimituksen tuottaja.

Netflixin idea on mahtava. Maksat pienehkön kuukausisumman ja saat käyttöösi mielettömän määrän tv-sarjoja ja elokuvia.

Ennen lampsit sateessa videovuokraamoon ja seuraavana päivänä unohdit palauttaa filmit. Nyt kaikki on omalla tietokoneellasi.

Netflix tuntuu satsaavan etenkin tv-sarjoihin, ja paljon niitä on tullutkin katsottua: Jälkiä jättämättä, Bloodline, House of Cards ja Orange Is the New Black. Erityinen hatunnosto kolmelle viimeiselle, koska ne ovat kokonaan Netflixin omaa tuotantoa.

Sitten Netflixin huonot puolet.

Suositukset. Ajatus on hyvä: Netflix tietää, mitä olen katsonut, joten se osaa suositella minulle lisää katsottavaa.

Paitsi ettei osaa. Monet suositukset perustuvat alkeellisimpaan yhdistävään tekijään. Kultaisella palmulla palkitussa, huikean hyvässä ranskalaisessa Adelen elämä: osat 1 ja 2 -elokuvassa teinityttö löytää seksuaalisuutensa ja ensimmäisen tyttöystävänsä. Sen katsottuani Netflix uskoo minun olevan kiinnostunut elokuvasta, jossa ”viehättävä newyorkilainen lesbo maksaa laskunsa työskentelemällä dominana.”

Adelen elämän vuoksi minulle suositellaan myös Amélieta. Tietysti, sekin on ranskalainen elokuva.

Löytämisen vaikeus. Kun suosituksista ei ole juuri apua, tarjontaan uhkaa hukkua. Ei ole ihan tavatonta, että haluaa katsoa Netflixistä jotakin, mutta katseluun tarkoitettu puolitoistatuntinen palaakin siihen, että plaraa vaihtoehtoja edestakaisin. Tuntemattomista tekeleistä lukee kuvauksia, aina vain uusia ja uusia, ja katsoo loputtomasti muiden käyttäjien antamia tähtimääriä.

Kun on vahdannut leffakuvakkeita tarpeeksi kauan, voikin jo mennä nukkumaan.

Valikoima. Kuten todettu, tarjontaa on. Mutta onko se vain kertakäyttöistä viihdettä vai voiko Netflixin avulla myös parantaa elokuvasivistystään?

Imdb lienee internetin laajin elokuvatietokanta. Sen parhaiden elokuvien listan top50:sta on Netflixissä 13 elokuvaa. Tuntuu aika vähäiseltä.

Imdb:n listalla tosin on jonkin verran vanhoja klassikoita: Nykyaikaa, Takaikkunaa, Tohtori Outolempeä. Eihän Netflixissä sellaisia juuri ole.

Mutta vähissä ovat uudetkin hittielokuvat. Oscareita alkuvuodesta voittanutta Whiplashia odotellessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat