Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muotitalo Madridissa mullistuu

Uusi espanjalainen epookkidraama on Gran Hotelin tekijöiden käsialaa.

Radio ja TV
 
Yle
Paula Echevarría ja vakuuttava José Sacristán.
Paula Echevarría ja vakuuttava José Sacristán. Kuva: Yle

Eilen alkaneen espanjalaisen Velvet – muotitalon tarinan (2013) juonesta saa vielä tänään loistavasti kiinni.

Tapahtumapaikkana on 1950-luvun lopun Madrid. Perinteikäs muotitalo Velvet valmistautuu suurnäytökseensä, samalla kun sen perustajan Rafael Márquezin poika Alberto palaa kotiin opiskeltuaan Englannissa. Sukupolvikonflikti on valmis, kun Alberto ei haluaisi jatkaa isänsä työtä. Lisäksi poika kaataa luokkayhteiskunnan raja-aitoja rakastamalla ompelijatar Ana Riberaa ( Paula Echevarría ).

Kiivaiden tunnepurkausten, kätkettyjen kirjeiden ja yhden auto-onnettomuuden avulla tämä 48-osainen sarja vie katsojansa jo alkumetreillään salaisuuksilla silatun melodraaman pyörteisiin.

Näyttelijöistä kiinnostavin on veteraani José Sacristán, joka esittää Anan enoa Emilio Lópezia. Hahmossa on hiljaista arvokkuutta, jollainen ei muita henkilöhahmoja pidättele.

Velvet – muotitalon tarina ei juoneltaan vaikuta aivan yhtä epäuskottavalta kuin Teemalla aiemmin esitetty Gran Hotel, vaikka kummankin epookkidraaman taustalta löytyy samoja tekijöitä.

Suomessa nähdyistä tuoreista espanjalaisista draamasarjoista ylittämätön on parhaillaan tauolla oleva Francon jälkeen. Siinä yhden perheen tarina on käsikirjoitettu reagoimaan Espanjan poliittisiin, sosiaalisiin ja taloudellisiin muutoksiin.

Velvet – muotitalon tarina sulkeutuu tiukemmin omaan todellisuuteensa. Se on aito aikuisten satu.

Velvet – muotitalon tarina Teemalla klo 19.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat