Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulun sanoma: hiljenny ja kuluta

Radio ja TV
 
Pekka Kyrö

Toimittaja ja talkshow-isäntä Kaarle Hurtigin vanhoillislestadiolainen tausta antanee miehelle joltisenkin varmuuden puhua vapaasti ja nykykielisesti melkein tunnin siitä tarinasta Betlehemin seimen äärellä, jonka tähden me joulua vietämme.

Hurtig kertoo omakohtaisesta suhteestaan Raamatun tarinoihin ja kirkossa työskennelleenä kuvaa myös kirkon ihmisten erilaisia näkemyksiä näistä tarinoista ja niiden todenperäisyydestä ja kirjaimellisuudesta.

Hurtigin mielestä Jeesuksen syntymäkertomusta ei voi nykyään ottaa kirjaimellisesti.

Neitseellinen hedelmöityminen, proosallinen veroluetteloon kirjautuminen, vaatimattomaan eläinsuojaan syntyminen, taivaasta tuleva kirkkaus ja enkelit, köyhät paimenet. Tällainen on sankarimyytin synty.

Hurtig myös korostaa, että tästä lähtee evankeliumien kertomus Jeesuksen elämästä, joka on ihmiseksi tulleen jumalolennon ihmeitätekevä historia. Hän ei synny ihmisestä eikä hän kuole ihmisen lailla. Hänen elämänsä on ymmärrettävä kertomukseksi ihmisenä olemisen merkityksestä, ihmisen arvosta ja toivosta.

Kannattaa muistaa, että vaikka yksikään sana ei olisi historiallisesti totta, on kaiken hyvän kirjallisuuden totuusarvo suuri, koska se kuvaa ihmisen elämän ja kuoleman, ilon ja surun kysymyksiä tunnistettavasti.

Hurtig vaikuttaa vilpittömältä. Radiossa yleinen juontajahybris puuttuu. Hän tuo selvästi esiin sen ristiriidan, mikä joulussa ilmenee vaatimuksena hiljentyä rauhan retriittiin ja samanaikaisesti osallistua tavaramaailman kulutusiloon.

Puheen joulu: Kaarle Hurtig Yle Puheella klo 10.03 ja klo 20.03.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat