Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhan ajan videoita ja vinyylejä

Jos Porilaisten marssi ei nappaa, voi musaa kuunnella musiikkivideoista tai Uskollinen äänentoisto -elokuvasta.

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen

Joulu on musiikin ylitarjonnan aikaa. Jos virret ja Porilaisten marssi eivät ole ominta musiikkityyliä, voi itseään viritellä juhlatunnelmaan toistakin kauttakin. Teema tarjoaa joulu-uusintana 1980- ja 1990-luvun musiikkivideoklassikkosarjan Video Killed the Radio Star.

Sarja keskittyy jokaisessa jaksossa yhteen klassikkovideoita luoneeseen artistiin tai bändiin. Kolme tuntia visuaalista musiikkitaidetta saattaa ehkä aiheuttaa pienen ähkyn, mutta ei hätää. Ääninostalgiaa on tarjolla filminkin muodossa. Iltapäivällä tulee Nick Hornbyn romaaniin perustuva mainio elokuva Uskollinen äänentoisto (High Fidelity, 2000). Elokuvaa seuratessa tajuaa, että on kulunut yllättävän vähän aikaa siitä, kun musiikkia vielä hankittiin selailemalla vinyylejä kaupassa eikä lataamalla kappaleita netistä.

Levykauppaa pyörittävä Rob ( John Cusack ) yrittää saada elämänsä kaaosta järjestykseen. Tyttöystävä on lähtenyt rikkaamman matkaan ja levykaupassa hengailee päivittäin kaksi apulaista, jotka eivät virallisesti ole siellä töissä. Rob pyrkii välttelemään totuutta laittamalla paremmuusjärjestykseen pienempiä asioita kuten entisiä tyttöystäviään tai kuolemasta kertovia kappaleita.

Elokuva on hittikokoelma niin näyttelijöiden kuin musiikinkin osalta. Jack Black on kuin luotu nenäkkään kauppa-apulaisen rooliin ja sivuosissa vilahtelee tähtiä Catherine Zeta-Jonesista Bruce Springsteeniin.

Video Killed the Radio Star, Teema klo 10. Uskollinen äänentoisto Nelosella klo 14.20.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat