Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakene traditiota

Kolumnisti kaipaa tv-jouluun vaihtoehtoista viihdykettä.

Radio ja TV
 

Hohhoijaa, se on täällä taas: jouluaatto, vuoden arvattavin ruutupäivä. Mikäli olet kuristua torstain tv-tarjonnan tuottamaan kyllästykseen jo aamutuimaan, laadin iloksesi vaihtoehtoisen aikataulun, joka järkyttää takuulla mielenrauhaasi. Erilaista tv-joulua!

Tavallisesti: Joulupukin kuuma linja. Anteeksi nyt vain, mutta tämän ohjelman parasta ennen -sesonki ajoittui lankapuhelinten kaudelle. Kun ainoa oikea pukki, Kosti Kotirantakin on poissa, viimeinenkin syy katsoa ohjelmaa on mennyttä. Meno on mennyt muutenkin sangen jumalattomaksi: pukille voi nykyään laittaa meiliä. Joku roti nyt!

Tee toisin: Eittämättä korkealuokkaisessa Akvaariomestarit-realityssa (TV5) kaksi pulleaa, collegepaitaista amerikkalaismiestä rakentaa aattona kolmimetrisen laavasäiliön. Pakko saada tietää, mistä on kyse.

Tavallisesti: Lumiukko. Oli ihan hieno kolmekymmentä vuotta sitten, kun kukaan ei ollut vielä nähnyt tv-ruudussa kirkkaita värejä tai kuullut Nightwishiä. Ja jotenkin hirveän säälittävää, että sen pojan ainoa ystävä on katoavainen lumiukko. Miksi tällaista mielensäpahoittamiskamaa pitää esittää iloisena päivänä?

Tee toisin: Bulkkikomedia Ysäri-isä (Sub) on tuskin kovin unohtumaton kokemus, mutta ainakin se vaientaa Tarja Turusen kirkunan päässä. Eikä kukaan sula aamun tullen lätäköksi. Toivottavasti.

Tavallisesti: Suomen Turku julistaa joulurauhan. Niin – torillinen ilottomia varsinaissuomalaisia ilmastonmuutoksen luonnottomaksi raiskaamassa säässä. Pari puolivillaista lausetta pergamentilta ja Porilaisten marssi. Myönnä vihdoin itsellesi, ettet halua katsoa tätä.

Tee toisin: Avan muovisessa ja läpeensä vastenmielisessä Lääkärit-sarjassa puhutaan rokotuksista ja polyypeista. No, ainakin oma päivä alkaa tuntua sittenkin hohdokkaalta. Ruokahalun kanssa voi olla niin ja näin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat