Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bill Murrayn joulumasennus katoaa Netflixin oudosti Lost in Translation -elokuvaa muistuttavassa show’ssa

Netflixin joulushow vie vanhojen jouluohjelmien aikaan.

Radio ja TV
 
Netflix
Netflixin jouluspesiaali palkitsee lopuksi: on tähtiä ja tähtipölyä.
Netflixin jouluspesiaali palkitsee lopuksi: on tähtiä ja tähtipölyä. Kuva: Netflix

Bill Murrayn vetämä joulushow tuo, yllättävää kyllä, aluksi mieleen elokuvan Lost in Translation (2003).

Haluttoman oloinen Murray masentuu hotellissa. Tuottajat kiskovat häntä vetämään jouluohjelmaa. Mikään ei oikein onnistu eikä lähde käyntiin.

Ohjaajakin on sama kuin Lost in Translationissa, nimittäin Sofia Coppola.

Netflixin oma joulushow, A Very Murray Christmas (2015) ei rullaa vauhdikkaasti eteenpäin. Tunnin kestävä koko perheen jouluohjelma etenee välillä hyvin hitaasti, jopa tylsästi.

Kun Murray on saatu ulos hotellihuoneesta, hän tapaa hotellin vieraita ja henkilökuntaa. Osa heistä osoittautuu musikaalisiksi, kuten tarjoilija (laulaja Jenny Lewis ) ja keittiöhenkilökunta (Phoenix-yhtye). Lauletaan ja soitetaan, enimmäkseen pehmeään ja lämpimään sävyyn, kuten jouluohjelmalle sopii.

Musiikkia pääsevät hotellilla esittämään myös muun muassa David Johansen New York Dolls -yhtyeestä ja näyttelijä Maya Rudolph.

A Very Murray Christmasin viitepiste ovat amerikkalaisen television joulushowt, jollaisia tehtiin runsaasti 1950–70-luvulla. Niissä joukko yleisön suosikkeja lauloi, tanssi, sanaili ja ylipäänsä viihdytti katsojia. Ne olivat aikoinaan huippusuosittuja. Monina vuosina omaa jouluohjelmaansa isännöi laulaja ja näyttelijä Bing Crosby, joka oli sodan jälkeen Yhdysvalloissa suoranainen kansallinen instituutio.

1970-luvulla eri ikäluokkien musiikkimaut alkoivat erkaantua toisistaan. Koko perheen jouluohjelmia ei voinut enää rakentaa musiikin varaan ja joulushowt hiipuivat. Amerikkalaiseen televisioon tehdään toki edelleen runsaasti kaikenlaista muuta jouluohjelmaa.

Jouluspesiaalien lisäksi nähtiin usein myös yhteisesiintymisiä ihmisiltä, jotka eivät olleet esiintyneet yhdessä tai joiden ei ajattelisi esiintyvän yhdessä. Esimerkiksi vuoden 1977 joulushowssa Bing Crosby ja David Bowie lauloivat yhdessä. Kulttimainetta saavuttanut esiintyminen on saanut YouTubessa miljoonia katselukertoja.

Vanhat joululaulut näyttävät pitävän hyvin pintansa. Vuonna 1977 Crosby ja Bowie lauloivat yhdessä laulua The Little Drummer Boy.

Netflixin shown alkupuolella Bill Murray ja koomikko Chris Rock esittävät saman amerikkalaisen klassikon, toki paljon vähemmän vakavissaan.

Shown loppupuolella A Very Murray Christmasissa päästään pois hämärästä hotellista, kunnon jouluglamourin ja tähtiloiston pariin. Pitkä odotus palkitaan. Valkoinen lava hohtaa, suloinen Miley Cyrus laulaa joululauluja, tanssitytöt tanssivat ja George Clooney vähän höpsöttelee. Bill Murraynkin joulumasennus katoaa.

A Very Murray Christmas katsottavissa Netflixissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat