Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvästit kartanolle

Joanne Froggattin ura polki paikoillaan ennen Downton Abbey -sarjaa.

Radio ja TV
 
Kirpi Uimonen
Mike Blake / Reuters
Joanne Froggatt sädehti punaisella matolla tammikuussa 2015.
Joanne Froggatt sädehti punaisella matolla tammikuussa 2015. Kuva: Mike Blake / Reuters

Musta palvelijan puku on vaihtunut kirkkaan keltaiseen designmekkoon. Brittinäyttelijä Joanne Froggatt, 35, on jättänyt hyvästit hyväsydämiselle, mutta kovia kokeneelle kamarineidille Anna Batesille ja sarjalle Downton Abbey.

Ohjelma oli näytön paikka Yorkshiren kasvatille, joka tiesi jo pikkutyttönä, että hänestä tulee näyttelijä.

”Katsoin elokuvia isoveljeni seurana: 1980-luvun hitit, kuten Top Gun ja Haamujengi tekivät minuun vaikutuksen”, Froggatt muistelee lehdistötilaisuudessa Los Angelesissa.

Hän vakuutti lammasfarmia pitävät vanhempansa siitä, että näytteleminen oli ainut vaihtoehto hänelle ja haki näytelmäkouluun 13-vuotiaana. Kun perheen rahat eivät riittäneet lukukausimaksuihin, hän puhui itselleen apurahan.

”Olen elättänyt itseni 16-vuotiaasta asti näyttelemisellä, mutta ennen Downton Abbeyä urani polki paikoillaan. Se turhautti. Annan rooli oli tervetullutta vaihtelua. En ollut aiemmin esittänyt vastaavaa hahmoa; mukavaa, tasapainoista ja vahvaa naista, joka selviytyy traagisistakin tapahtumista. Se oli monipuolinen unelmarooli.”

Downton Abbeyn viimeinen, kuudes kausi oli Crawleyn aatelissuvun ja heidän palvelijoidensa ekstra-aikaa. ”Luulin, että tarina loppuisi viidenteen vuoteen, mutta Julian [sarjan luoja Julian Fellowes ] halusi lisäkauden, jotta sai nivottua juonelle totuudentuntuisen ja elämänmakuisen lopun.”

Froggatt kuvasi viimeisen kohtauksensa elokuussa, Baftan järjestämän Downton Abbey -iltaman jälkeen. ”Näyttelijäkaarti ja kuvausryhmä olivat paikalla juhlassa, joten juttelimme aamulla niitä näitä edellisen illan tapahtumista. Tajusin työrupeamani olevan ohi vasta, kun työkaverini pitivät minulle läksiäispuheen. Silloin kyyneleet tulivat silmiini.”

Suremiseen ei ollut kauaa aikaa. Hän aloitti seuraavalla viikolla kaksiosaisen Dark Angel -minisarjan kuvaukset.

”Olin sanonut puolileikilläni, että haluan tehdä seuraavaksi jotain aivan erilaista, esittää vaikka murhaajaa. Joten en voinut kieltäytyä, kun minulle tarjottiin viktoriaanisen aikakauden sarjamurhaajan osaa.”

Downton Abbey TV1:ssä klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat