Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tärkein levy ei ehtinyt vuosikatsaukseen

Vuonna 1974 syntyi monia tärkeitä rock-levyjä. Tärkein jäi kuitenkin mainitsematta Mikko Alatalon juontamassa Iltatähti-ohjelmassa.

Radio ja TV
 
Yle
Mikko Alatalo toi esitteli Suomi-rockia vuonna 1974.
Mikko Alatalo toi esitteli Suomi-rockia vuonna 1974. Kuva: Yle

Nyt tiedämme, että vuosi 1974 oli monien historiaan jäävien suomalaisten rock-albumien vuosi, tekijöinä muun muassa Mikko Alatalo, Hector, Hurriganes, Kaseva, Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki ja Wigwam.

Mutta miltä rock-vuosi 1974 vaikutti tuoreeltaan vähän ennen loppuaan?

Toimittajana ja televisiojuontajana uransa aloittanut lauluntekijä Mikko Alatalo noteeraa tulevista kotimaisista merkkiteoksista Iltatähti-ohjelman joulukuisessa vuosikatsauksessa useita. Mutta tärkeintä, Hurriganesin menestyksen moninkertaistanutta Roadrunneria, hän ei edes mainitse.

Ohittamisen selittänee myöhäinen joulukuinen julkaisu sekä myös se, että yhtye oli voittanut Get On -kappaleellaan Euroopan yleisradioyhtiöiden levykisan vasta 20. joulukuuta.

Nuorisolle suunnattua Iltatähteä tehtiin aikana, jolloin varsinaiset musiikkivideot olivat hyvin harvinaisia. Siksi valtaosa pitkän katsauksen kahdestakymmenestä esityksestä on kuvattu – historialliseksi onneksi – Tampereella Ylen omissa pelkistetyissä lavasteissa. Toiset esitykset ovat näyteltyjä playbackeja (muun muassa Hector ja Juice Leskinen), toiset oikeita live-esiintymisiä, joista dokumentaarista arvoa on varsinkin laulaja-lauluntekijä Carita Holmströmin ja Helsingissä asuneen bluesmuusikko Eddie Boydin tulkinnoilla.

Iltatähti Teemalla klo 22.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat