Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä on suomalaisuus Tukholmassa?

Ruotsin radion ohjelma suomalaistaustaisista tukholmalaisista käy kielikurssista.

Radio ja TV
 
Pekka Kyrö

Tämä Ruotsin radion tuottama ohjelma käy ruotsinkielen oppitunnista. Samalla käy ilmi miten läheiset suhteet Ruotsilla ja Suomella on ollut jo 1200-luvulta saakka. Pitkä yhteinen historia.

Pakkohan ruotsia on ollut osata, jos on aikonut valtakunnassa menestyä. Suomalaisia on haluttu työntekijöiksi Tukholmaan jo satoja vuosia. Suomalainen oli ”en frisk och bra karl” jo 1500-luvulla. Terve ja hyvä mies.

Historian professori Markus Lamberg kertoo keskiajalla kadulta kuolleena löydetyn suomalaispiian tarinan.

Hiphoppari Obiora Okololla on myös suomalainen tausta. Obi J paljastaa, että Tukholman laitakaupunkien räppäreissä on paljon suomalaisen taustan omaavia. Vaatimattomammista oloista syntyy rap.

Ruotsin elinkeinoministeri Mikael Damberg kertoi suomalaisen äitinsä sotalapsitaustasta aikanaan Ruotsin eduskunnassa. Se herätti huomiota, koska Ruotsissa ei ole tapana valtiopäivillä kertoilla perheestä.

Suomenruotsalainen isä ja suomalais-skottilainen äiti on näyttelijä-koomikko Bianca Kronlöfillä. Hän kohtasi seksuaalista häirintää metrossa ja teki siitä feministisen Youtube-videon, joka sai hetkessä puolisen miljoonaa klikkausta.

Muun muassa näillä tukholmalaisilla on suomalainen tausta, mutta mitä me tiedämme heistä?

Sverige är finskt Radio Vegalla klo 12.03.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat