Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylässä hölmöys tiivistyy

Stephen Frearsin sympaattinen komedia aloittaa brittielokuvien sarjan Teemalla.

Radio ja TV
 
Yle
Tamara Drewe (Gemma Arterton) palaa kotikyläänsä nättinä kuin mikä.
Tamara Drewe (Gemma Arterton) palaa kotikyläänsä nättinä kuin mikä. Kuva: Yle

Tamara Drewe Britannia 2010 Ohjaus Stephen Frears Pääosissa Gemma Arterton, Roger Allam, Bill Camp, Luke Evans, Tamsin Greig, Dominic Cooper Teema klo 21.00

Tamara Drewe on kulkenut erikoisen reitin. Alku on viktoriaanisen ajan kirjailijan Thomas Hardyn romaanissa, joka puolestaan inspiroi 2000-luvun sarjakuvaa, joka päätyi lopulta Stephen Frearsin komediaksi. Hardyn maalaisromanttinen romaani on nimeltään Far From The Madding Crowd. Posy Simmonds loi sen pohjalta nykyaikaan siirretyn satiirisen sarjakuvan.

Elokuvan juoni on monipolvinen kuten oli Hardyn romaanissakin. Nimihenkilö Tamara ( Gemma Arterton ) palaa kotikyläänsä myymään lapsuudenkotia äidin kuoltua.

Hän herättää hämmennystä varsinkin siksi, että kaikki muistavat hänet isosta nenästään. Tamara on leikkauttanut sen pieneksi ja nätiksi ja muutenkin hänen ulkoinen olemuksensa on muuttunut radikaalisti. Hän on myös menestynyt journalistina Lontoossa.

Vastassa on muun muassa nuoruuden poikaystävä Andy ( Luke Evans ), jolla on syytä kantaa katkeruutta Tamaran vanhemmille, sillä Tamaran perimä talo kuului alun perin Andyn perheelle.

Keskeisiä henkilöitä ovat myös menestyvä rikoskirjailija Nicholas (aina loistava Roger Allam ) ja hänen vaimonsa Beth (komediarooleistaan tuttu Tamsin Greig ), joka häärää kodin hengettärenä ja emännöi kirjailijoiden residenssiä. Taloon majoittuu myös kuivan akateeminen Glen ( Bill Camp ), joka kirjoittaa esseetä – Thomas Hardystä.

Tamaran vanavedessä kylään saapuu seksikäs rockbändin rumpali ( Dominic Cooper ), joka sekoittaa paikallisten turhautuneiden teinityttöjen Caseyn ( Charlotte Christie ) ja Jodyn ( Jessica Berden ) päät.

Koko sotku ja varsinkin teinityttöjen typerät pilat saavat lopulta aikaan sen, että melkein jokainen kantaa syyllisyyttä jostakin, tasapuolisesti.

Stephen Frearsin pitkällä elokuvauralla (muun muassa The Queen, Valheet ja viettelijät, Philomena) Tamara Drewe on kevyt välityö, mutta viihdyttävä sellainen. Mainio roolitus takaa, että jokainen näyttelijä hoitaa hienosti oman osuutensa, eikä juoni jää junnaamaan, vaikka se onkin tasapaksu, vailla yllätyksiä ja huippuhetkiä.

Koko tarina olisi saattanut luontua paremmin sarjamuotoon, johon Posy Simmonds sen alun perin teki. Simmonsin sarjakuva ilmestyi ensin The Guardian -lehdessä ja vasta sitten omana albuminaan. Simmons on tehnyt myös Gemma Bovary -sarjakuvan, jossa on kirjallisia viittauksia Gustave Flaubertin Madame Bovaryyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat