Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maanläheinen näkökulma Ruotsista Suomeen

Radio ja TV
 
SVT
Rockmuusikko Love Antell etsii Suomessa juuriaan.
Rockmuusikko Love Antell etsii Suomessa juuriaan. Kuva: SVT

Tukholmalainen rockmuusikko Love Antell on jäänyt suomalaisyleisölle vieraaksi. Enintään hänet muistetaan miehenä joka esiintyi muutaman muun ohella pari vuotta sitten Mika Ronkaisen dokumenttielokuvassa Laulu koti-ikävästä.

Tänä syksynä Antell teki Ruotsin tv:lle sarjan Love i Finland, jossa hän kiersi Suomessa etsimässä sukunsa juuria ja tutustumassa suomalaiseen kulttuuriin. Molemmista selvisi uutta: Antellin aatelissuvussa oli salaisuuksia, ja nyky-Suomi oli erilainen kuin Ruotsissa oli kliseiden ja Kaurismäen elokuvien perusteella luultu.

SVT:n verkkosivuilla nähtävä ja suomeksi tekstitetty sarja tarjoaa raikkaita ja maanläheisiä näkökulmia myös suomalaiskatsojalle muun muassa suomenruotsalaisuuteen. Antell käy tietysti Strömsössä, mutta myös tapaa suomalaisia muusikkokollegoitaan Mannasta Mikko Alataloon ja Andy McCoysta Pauli Hanhiniemeen ja laulaa suomalaisia hittejä ruotsiksi ja suomeksi. Tunnelma on enimmäkseen rento ja hilpeä, ja Antellin ja Alatalon versio Yhdentoista virran maasta on erinomainen.

Love i Finlandin päätösjaksossa Antell menee Ouluun ja tapaa Laulu koti-ikävästä -elokuvan päähenkilön Kai Latvalehdon. Juurien hakemisen teema sulkeutuu, kun teini-ikäisenä Ruotsista Suomeen muuttanut Latvalehto puhuu kahdesta kotimaasta viisaasti lapsuutensa kielellä.

svt.se/love-i-finland

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat